Haberler

Bitlisli Akot Ekibi Uluslararası Ödüle Layık Görüldü

İzmir'in Bornova ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Direkler Arası Seyirci Ödülleri'nde Bitlis'ten Anadolu Komedran Oyuncuları Tiyatrosu (AKOT) Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Anadolu Tiyatro Komedran Oyuncuları Tiyatrosu olarak bu sene 16.'sı düzenlenen 'Direkler Arası Seyirci Ödülleri'nin tiyatronun Oscarları olarak bilindiğini belirten Okdayan, İstanbul dışı ödüllerinde 'Tartufe' adlı oyunla en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığını söyledi. Okdayan, "Ben bu ödülü AKOT oyuncularına ve Rahmi Yıldız hocama ithaf ediyorum, çünkü gerçekten bizlere çok destek oldu. Ben bu ödülü Bitlis'te ve bölgemde yeniden huzurun, barışın ve kardeşliğin hakim olması umuduna da ithaf etmek istiyorum. Bu ödülü 23 Eylül 2016 tarihinde İzmir'de Bornova Belediyesi Kültür Merkezinde aldım. Ödül uluslararası bir ödüldür. Türkiye'de, Dubai'de, Kıbrıs'ta ve yurtdışında belirli birkaç ülkede bu ödüller veriliyor. Türkiye'de verilen ödüllerin amacı profesyonel ve yarı profesyonel tiyatroların yerel ve belediye tiyatrolarının desteklenip gelişmesi, bu konuda yetenekli oyuncu ve yazarların gelişmesi anlamında 16 senedir verilen ödüllerdir. En iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi çocuk oyuncu gibi dallarda ödüller veriliyor. İstanbul dışında bölgede bu ödülü geçen sene de en iyi yönetmen olarak ben ve en iyi kadın oyuncu dalında ise 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyunuyla benim öğrencim almıştı. Bu ödüllerin önemi Türkiye'de tiyatronun Oscarları olarak biliniyor. Beni mutlu eden şey ise ilimi en iyi şekilde temsil etmemdir" diye konuştu.

Öte yandan 2015-2016 tiyatro sezonunda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gençlik merkezine bağlı olarak 176 saatlik uygulamalı olarak tiyatro ve drama eğitimini de verdiklerini sözlerine ekleyen Okdayan "Bu eğitimler sonucunda hak kazanan arkadaşlara sertifikalarını verdik. Biz bu kursları 3 yıldır veriyoruz. Bu konuda hem yer anlamında hem de malzeme anlamında bizleri destekleyen Gençlik Merkezi Müdürümüz Rahmi Yıldız hocama ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Bornova Bitlis İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title