Haberler

Bitlis Van Valisi Doğan Hakındaki Hakaret Davası Bitlis'te Görüldü

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın 28 Ekim 2013 tarihinde 5 vali yardımcısını odasına çağırarak hakaret ettiği gerekçesiyle, vali yardımcıları tarafından açılan davanın ilk duruşması, Bitlis'te görüldü.

Van Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'e, Vali Aydın Nezih Doğan'ın 'Görevleri nedeniyle, kamu görevlilerine birden fazla hakaret ve tehdit' ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, Bitlis Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Vali Aydın Nezih Doğan'ın katılmadığı, duruşmaya sadece Bitlis Vali Yardımcılığına atanan Salih Altun ile Vali Doğan'ın avukatı katıldı. Vali Aydın Nezih Doğan hakkında hazırlanan iddianamenin okunduğu duruşmada, Vali Doğan'ın TCK'nın 1251,3-a maddesi gereğince, 2-4 yıl hapis istemi ile bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılması isteniyor. 4 sayfalık İddianamede, Vali Doğan'ın, 28 Ekim 2013 tarihinde Van Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'i odasına çağırarak kendilerine Bu ili batırmışlar, valilik çökmüş, hiçbir şey düzgün işlemiyor, sistem diye bir şey kalmamış. Bu vilayette hiç kimse çalışma ahlakına sahip değil dediği yer aldı.Davanın soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, konunun bir milletvekili aracılığıyla dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a da iletildiği, Vali Doğan'ın Başbakan Erdoğan'a yardımcılarının görevden alınmalarına gerek olmadığını, bir vali yardımcısının ahlak sorunu bulunduğunu söylediği, bu konuşmanın ardından Vali Doğan'ın yardımcılarına yönelik şöyle devam etti

Ben Başbakana öyle söyledim. Ama aslında bu yaptığınız namussuzluktur. Sadece birinize söylemiyorum, hepinize söylüyorum. Hepiniz üstünüze alının. Bu yapılan namussuzluktur. Siz namusunuzu, yatağınızı ortaya döküyormusunuz Dışarda konuşuyormusunuz burada konuşulanları da ortaya dökmeyeceksiniz. Ayrıca bu yapılan sadece namusuzluk değil, aynı zamanda terör örgütü PKK'ya hizmet etmektir. Ben PKK'lı değilim. Aranızda PKK'lı varsa onu bilemem. Benim çalışma prensibim bu. Bu prensiplere uyarsanız, uyarsınız. Uymazsanız çeker gidersiniz. Ben gitmem siz gidersiniz. Valiyi alacak halleri yok. Milletvekillerine yalakalanarak vali olamazsınız. Miletvekilleri sizi şube müdürü bile yapamaz. Vali atamalarına milletvekilleri karışamaz. Bu konuda başbakan onları dikkate almaz. Sizlere 3 tercih sunuyorum. ya benim prensiplerime göre çalışırsınız, ya istifa eder çeker gidersiniz, yada görev yeri değişikliği istersiniz.

Bugün Bitlis Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında kendisine hakaret edildiği iddiasıyla duruşmaya katılan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, adliye çıkışında gazetecilere, kendilerine yapılan hakaret üzerine yargıya başvurduklarını ve davanın ilk duruşmasına katıldığını söyledi. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağını belirten Altun, Son kararı yüce yargı verecek dedi. Duruşma ise 15 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp yer değiştirme talebinde bulunan Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Yüzer, Salih Altun, Zafer Coşkun ve Mehmet Özel'in görev yerleri İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte Salih Altun Bitlis, Hakan Alkan Kars, Mehmet Yüzer Şanlıurfa, Zafer Coşkun Batman, Mehmet Özel ise Malatya Vali Yardımcılığı görevlerine atanmışt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nezih Doğan Bitlis Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title