Haberler

Bitlis Valisi Çınar Açıklaması

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, terör saldırılarına ilişkin, "Artık halkımız bu baş belası uluslararası egemen güçlerin ve devletlerin oyuncağı olan ve dünyayı sömürme aracı kullandıkları bu lanet örgütten kendilerini çekmiş durumdalar.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, terör saldırılarına ilişkin, "Artık halkımız bu baş belası uluslararası egemen güçlerin ve devletlerin oyuncağı olan ve dünyayı sömürme aracı kullandıkları bu lanet örgütten kendilerini çekmiş durumdalar. Hiçbir surette destek vermiyorlar." dedi.

İl Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezince organize edilen "40 yaş üstü mahalleler arası futbol turnuvası" 8 Ağustos Stadyumu'nda başladı.

Vali Çınar, açılışın ardından yaptığı açıklamada, bölgenin maalesef terörle anıldığını ancak bölgedeki insanların herkes gibi normal bir hayatı yaşamak istediğini söyledi.

"İnsanlar, kandan, ölümden, stresten ve huzursuzluktan uzak kalmak istiyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde gündem turistken, uluslararası boyutlara taşınmışken, bölgemizde de maalesef teröristlerin gündem oluşturması söz konusudur. " diyen Çınar, şunları ifade etti:

"Ama bu giderek kayboluyor. Bu kayboluşun en büyük göstergelerinden biri de bu organizasyondur. Bütün mahallelerimizin katıldığı bu futbol turnuvasında bütün futbolculara başarılar diliyorum. Biz bütün Türkiye'ye şunu ilan etmek istiyoruz. Artık halkımız bu baş belası uluslararası egemen güçlerin ve devletlerin oyuncağı olan ve dünyayı sömürme aracı kullandıkları bu lanet örgütten kendilerini çekmiş durumdalar. Hiçbir surette destek vermiyorlar. Artık insanlarımız onlardan korkmasına da gerek yok."

Terörle mücadele konusunda devletin bütün tedbirleri aldığını, gücünü ve otoritesini ortaya koyduğunu kaydeden Çınar, vatandaşların terör örgütünden desteğini çektiğini dile getirdi.

"Vatandaşlarımız artık normal bir hayatı özlemiş ve normal bir hayatı yaşama iradesini ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Çınar, şöyle devam etti:

"İnşallah biz, devlet, millet ve halk olarak, bütün sorunların üstesinden gelmeye niyetliyiz. Herkese huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Herkesin yaşadığı gibi huzurlu bir hayatın Bitlisliler, bölgemiz ve çocuklarımız için hak ve gerekli olduğunu ifade etmek istiyorum. Geçmiş yıllarda Bitlis son derece aktiviteleri çok olan bir il iken terör belasının bölgeye musallat olmasıyla birtakım gelenekselleşmiş etkinlikler yapılmamaktadır. Yine bu mahalleler arasındaki 40 yaş üstü yapılan turnuvalara terör yüzünden ara verilmişti. Bunu yeniden canlandırıyoruz. Bu çok güzel bir olay. Burada dostluklar ve beraberlikler artıyor. Geçmişte gelenek halinde olan bir etkinliği yeniden canlandırmış oluyoruz."

Çınar daha sonra vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kurum amirlerinin katıldığı turnuvayı başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title