Haberler

Bitlis'te İki Buçuk Saatlik Sokağa Çıkma Yasağı

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle Bitlis Valiliği tarafından saat 19.00 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı, saat 21.30 sıralarında sona erdi.

Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir grup Bitlis'in Hizan ilçesi'nde bir araya gelerek eylem yaptı. Hizan'ın Tatvan Caddesi üzerinde, toplanan bir grup işyerlerine zarar verdi. Gruba gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale edildi. Bitlis Valiliği tarafından Hizan'da saat 19.00 itibariyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından 21.30 sıralarında da yasağın kaldırıldığı açıklandı.

Tatvan'da akşam saatlerinde olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi slogan atarak aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti ilçe binasına kadar yürümek istedi. Bina önünde güvenlik önlemi alan polisler kalabalığın geçmesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine yüzleri kapalı bazı kişilerin taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullandı. Gruptakilerde polise taş ve molotof kokteyli attı.

BANKA ŞUBESİ VE BİR ÇOK İŞ YERİNE ZARAR VERİLDİ

Çıkan olaylar cadde ve sokak aralarında devam ederken gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubeleri, ATM'ler ve bir çok işyeri ile bazı kurumların binalarına da molotof kokteyli attı. Çıkan olaylar üzerine esnaf kepenk kapatırken, olaylar sokak aralarında sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Bitlis Valiliği de yaşanan bu olayların ardından saat 19.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Saat 21.30 sıralarında ise sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Bitlis'in dışında 6 ilde daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER

İşte sokağa Çıkma Yasağının olduğu yerler:

Batman il geneli... (Merkez dahil 6 ilçesi var)

Diyarbakır: Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçeleri (9 Ekim perşembe günü saat 06.00'ya kadar)

Muş: Varto (2 gün)

Siirt: Kurtalan

Van: Erciş

Mardin: Kızıltepe Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Savur

22 YIL ÖNCE UYGULANDI

Sokağa çıkma yasağı en son Olağanüstü Hal'in devam ettiği 22 yıl önce bu kadar geniş kapsamlı ilan edilmişti. 21 mart 1992'de Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda 38 kişinin hayatının kaybetmesinin ardından 4 ili kapsayan sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Valiliği Tatvan Kobani Hizan Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title