Haberler

Bitlis Vali Vekili Altun Açıklaması

"Hakkımda bir gazetede yer alan haber gerçeği yansıtmıyor"

Bitlis Vali Vekili Salih Altun, 7 Kasım'da Agos Gazetesi'nde yer alan "Vali vekili Ermeni mirasına düşmanlığı itiraf etti" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı"nda yaptığı konuşmasının çarpıtıldığını ifade etti.

Konuşmasının, Agos Gazetesi'nde çarpıtıldığını ve haberin ekleme, çıkarma ve kelime oyunu yapılarak hazırlandığını kaydeden Altun, şöyle konuştu:

"Yine sosyal medya üzerinden de bazı hesaplardan aynı konu paylaşıldı. Bu haberden ve içeriğinden o kadar rahatsız oldum ki, bunu dile getirmek bile istemiyorum. Tamamen gerçek dışı ve ekleme, çıkarma ve kelime oyunuyla hazırlanmış bir haber. Ben o çalıştayda hiçbir suretle bahsedilen bir anlam içerecek bir cümle sarf etmedim. Böyle bir şey söz konusu değil. Sosyal medya üzerinden fotoğraflarımın paylaşılarak hedef olarak gösterilmem çok üzücüdür. Konuyla ilgili tekzibimi yaptım. Avukatlarımla da görüşüyorum. Kamuoyunda yanlış anlaşılmama neden olanlarla ilgili de gerekli girişimler neyse onları da yapacağız."

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise Agos Gazetesi'nin 7 Kasım 2014 tarihinde "Vali vekili Ermeni mirasına düşmanlığı itiraf etti" başlığı ile kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yönelik bir haber yayınladığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haberde, Vali Vekili Salih Altun'un Osmanlı ve Selçuklu'nun geçmiş mirasından 'ecdadımız' diyerek söz ettiği de özellikle vurgulandıktan sonra, paragrafın başı sonu çıkarılarak, konuşma bütünlüğünden koparılarak 'Sevmediğim bir adamın yaptığı bina da sevmediğim bir binadır. Niye koruyayım?' şeklindeki sözlerini sanki bir Ermeni manastırının restoresi ile ilgili olarak söylenmiş gibi algı oluşturulmak istenmiştir. Oysa ki bu cümle, kültürel varlıkları korumanın önemli yollarından birinin de geçmişini kötüleme paradoksundan kurtulmak olduğunu vurgulamak adına eleştirel olarak, tırnak içinde söylenmiştir. Ancak tüm çabalara ve ustalıklı kelime oyunlarına rağmen haber başlığı ile haber metni arasında tam bir çelişki olduğu ilk okumada dahi ortaya çıkmaktadır. Altun, bahsedilen çalıştayın açılış konuşmasında bu anlama gelebilecek hiç bir söz sarf etmediği gibi, yapılan konuşmanın gazete haberindeki konularla da en ufak bir ilgisi bulunmamaktadır." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Eren Üniversitesi Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title