Haberler

Bitlis'teki Terör Saldırısı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Aşkar için tören düzenlendi.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Aşkar için tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek, öz geçmişi okundu.

Vali Ahmet Çınar, törende, tarihin şu kritik dönemlerinde bundan 100 yıl önce Çanakkale'ye gelen toplum, devlet ve zihniyetlerin, bugün de aynı amaç ve hedefle Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve özgürlüğünü elinden almak istediğini söyledi.

"Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bahsettiğimiz bu egemenler kendi kafalarına göre haritalar hazırlıyorlar" diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Onlara uşaklık yapan Müslüman, gavur, ufak ve büyük bütün örgütler de ahmakça, ahlaksızca, haysiyetsizce, insanlığın, Müslümanların ve ülkemizin geleceğini mahvetmek için uğraşırlar, huzurumuzu da kaçırıyorlar. Birileri harita hazırlıyor birileri de fareler gibi mağaralarda ve inlerde kaçarak kahpece diyebileceğimiz bu tür eylemlerle bizleri üzüyor. Ama o etek giyerek hizmet ettikleri efendilerinin çizmiş oldukları haritaları, büyük Türkiye ve onun kahraman ordusu, polisi, korucusu ve millet olarak onlara etek yapacağız. Onların eteklerinin altına etek giyerek sığınan içimizden çıkan bu hainler, hiçbir zaman emellerine de ulaşmayacak. Bunu herkes çok iyi görüyor. Yeter ki Çanakkale ve tarihin her dönemindeki gibi şehit olmayı bilen, gerektiğinde canını feda eden evlatlarımız oldukça hiçbir zaman geleceğimizden endişemiz olmayacaktır."

Cenabıhak'ın Kur'an-ı Kerim'de "Şehitler için onlar ölmezler diridirler, fakat siz bunu bilmezsiniz" diye buyurduğunu dile getiren Çınar, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba'nın okuduğu duanın ardından şehidin naaşı memleketi Hatay'a uğurlandı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bitlis'te Tatvan-Van karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarında yolda tedbir alan güvenlik güçlerine, dün ormanlık alandaki teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Uzman Çavuş Mehmet Aşkar (23) şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aşkar Ahmet Çınar Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

title