Haberler

Bitlis'teki Fedakar Bir Öğretmen

Güncelleme:

Bitlis Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Ekerbiçer, öğrencileri için 'Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor' adlı bir proje başlattı.

Bitlis Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Coğrafya Öğretmeni Ayşen Ekerbiçer, öğrencileri için tüm Türkiye'de 'Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor' adlı bir proje başlattı.

Proje kapsamında yüzlerce mail atan ve onlarca telefon görüşmesi yapan fedakar öğretmen Ayşen Ekerbiçer, öğrencilerin bu yolla gereksiz televizyon ve internet kullanımını da engellemiş olacak. Kütüphanelerinin yetersizliklerinden dolayı 'Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor' diye bir proje başlattığını anlatan Ekerbiçer, "Bu proje kapsamında öncelikle amacım çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Her gün son dersimizin 15 dakikası bütün okulda sessizlik oluyor ve kitap okuyoruz. Bunu gezici kütüphane ve halk kütüphanesi ile yapmaya çalıştım. Gezici kütüphaneyi 15 günde bir getiriyorum. Çocuklara 5'er dakikayla gezdiriyorum. Halk kütüphanesini ise bir sınıfa kuruyorum. Bu sınıfa kitapları dizerek çocuklara kütüphane havası oluşturmak istiyorum. Bizim memleketimiz kar kış memleketi olduğu gibi havalar da erken kararıyor. Çocuklar zaten akşam saatlerinde okulda çıkıyorlar ve onları kütüphaneye gidecekler diye riske atmak istemeyince bu şekilde çarelere başvuruyorum. Kendi kendime ben okulda bir kütüphane kurayım diye düşündüm" şeklinde konuştu.

"KİTAP GÖNDERENLER ARASINDA CEM YILMAZ DA VAR"

Ayşen öğretmen, başlatmış olduğu projede emeğinin boşa gitmediğini ifade ederek, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın bile kitap yolladığını söyledi. Ekerbiçer, "Türkiye genelinde başlattığım proje kapsamında 583 mail attım, yüzlerce telefon görüşmesi yaptım. Sanatçılardan, yardımsever insanlardan özellikle halktan yardım gördüm. Cem Yılmaz da sağ olsun kitap gönderdi. Erdal Demirkıran da kitap gönderdi. Bu arada özellikle okulumuza gelip çocuklara yönelik bir seminerde vermek istiyor. Bunun yanı sıra iş adamları ve vakıflar kitap yolladılar. O kadar çok kitap gönderen var ki okulumuzdaki kitapların yanı sıra 500 kitap sözü daha almış durumdayım. Bu kütüphaneyi halk kütüphanesi kadar olmasa da güzel bir hale getireceğim. Kitapları barkotlayıp ciltleyeceğim. Seneye nasip olursa tayin olup gideceğim. Gittiğimde 'bir Ayşen hoca vardı, sağ olsun bizlere yardımı dokundu' desinler diye ve çocuklar için uğraşıyorum. Yeter ki onlar okuyup zararlı alışkanlıklara bulaşmasınlar" dedi. .

"KÖY OKULLARINA DA KİTAP GÖNDERECEĞİM"

Coğrafya öğretmeni Ayşen Ekerbiçer, bağış yapılan ansiklopedi gibi kitaplara kendi teknoloji sınıfları olduğu için ihtiyaçlarının olmamasından dolayı köy okullarına bağış yapacağını ifade ederek "Bağış severler diyorlar ki ansiklopedi gönderelim. Ben de kırmak istemiyorum, çünkü bizim teknoloji sınıfımız var. Bilgisayar laboratuarımız var, oradan çocuklar ödevlerini yapıyorlar. Ancak ben bağış yapanlara ansiklopedileri köy okullarına göndereceğimi söylüyorum. Ayrıca ilköğretim seviyesinde olan kitaplarımız da var, onların da köylere bağışlayacağım. Ben bu projeyi bütün olarak düşünüyorum ve herkesten yardım istiyorum. Çünkü bu kütüphaneyi doldurmamız lazım. Okunmamış her kitap bizim için yeni kitap demektir. Yırtılmış olamasın ve okunabilir değeri olsun" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cem Yılmaz Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title