Haberler

Bitlis'te, "Yeni Bir Başlangıç Yolunda" Projesi

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen "Yeni Bir Başlangıç Yolunda" Projesi ile yükümlü ve yükümlü yakınlarına yönelik kurslar açılacak.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen "Yeni Bir Başlangıç Yolunda" Projesi ile yükümlü ve yükümlü yakınlarına yönelik kurslar açılacak.

Makamında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek proje hakkında bilgi veren Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, denetimli serbestlik altındaki kişilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce çalışma yürütüldüğünü söyledi.

"Yeni Bir Başlangıç Yolunda" Projesi ile hem yükümlülere hem de yükümlü ailelerine, rehberlik ve iyileştirme çalışmalarının çok yönlü sürdürüleceğini ifade eden Ataman, şöyle konuştu:

"Açılacak mesleki eğitim kurslarıyla yükümlülere ve yakınlarına eğitimler verilecek. Her türlü risk grubuna hitap eden denetimli serbestlik sistemi, hem hükümlü hem de hükümlü yakınlarına gerekli iş ve işlemleri yerine getirdiğinden, bu projeyle daha fazla ihtiyaç sahibi hükümlü ve yakınlarına ulaşılarak, bunlara gerekli destekler verilecek. Ailelerinde faydalanacağı için, çarpan etkisiyle projeden tahmin edilenden daha fazla kişiye destek sağlanacaktır. Dolayısıyla denetimli serbestlik toplum temelli bir uygulamadır. Denetimli serbestlik, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek tekrar suç işlemelerinin önlemesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararların giderilmesi ve bu yolla toplumun korunmasını ifade eder."

Ülkede son yıllarda yapılan yasa değişiklikleriyle ilk defa suç işleyen kişilerin, ceza evlerine gönderilmesi yerine denetimli serbestlik sistemiyle iyileştirilmesi, ceza evindeki iyi halli hükümlülerin ise cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik altında geçirmelerinin uygun görüldüğünü belirten Ataman, denetimli serbestlik uygulamalarının her geçen gün artan bir ihtiyaç haline geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Ataman Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title