Haberler

Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Bitlis Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), i·ş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerçeği aratmayan yangın tatbikatı düzenledi.

Bitlis Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), i·ş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerçeği aratmayan yangın tatbikatı düzenledi.

Bitlis VEDAŞ hizmet binası bahçesinde düzenlenen tatbikatta, acil durum kapsamında 7 farklı hizmet veren, 29 personel görev aldı.

Tatbikatın başlamasıyla 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma, 110 İtfaiye ve Afet ve Acil Durum ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale etti.

Bitlis VEDAŞ Müdürü Tahsin Uzunselvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında her iş yerinde yılda bir kez yapılması gereken yangın tatbikatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tatbikat kapsamında senaryoyla ilgili bir gün öncesinden personellere eğitim verdiklerini ifade eden Uzunselvi, şöyle konuştu:

"Profesyonel ekiplerle bir tatbikat yaptık. Çok tehlikeli iş kapsamında faaliyet gösteren şirketimiz için gerçekten iyi oldu. Pratikte bunu yaşayıp ve bu şekilde tecrübe etmek, olası bir yangın durumunda ekiplerimiz nasıl organize ve koordine olacağı çok önemliydi. Tatbikatta sadece yangın değil, aynı zamanda bina içerisinde yangın dumanından etkilenerek bayılan personelimiz de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Merdivende kolunu yaralayan ve enkaz altında kalan personelin AFAD ekiplerince kurtarılması senaryosu da yaşama geçirildi. Bunu da tatbikatta gördük."

Tatbikatta 250 kişinin görev aldığını ve başarılı bir tatbikat yaptıklarını belirten Uzunselvi, "Bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Tatbikatımız gerçeği aratmadı. Tatbikatımız da bir kaza olmadı ve bundan dolayı da mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title