Haberler

Bitlis'te Terör Operasyonu

Bitlis'teki terör operasyonlarında 9 el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bitlis'teki terör operasyonlarında 9 el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığınca 18-21 Haziran'da Güroymak ilçesi kırsalında "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik-31" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda, arazide 12 kilogramlık tüpe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 2 basma düzenekli daha önceden patlamış el yapımı patlayıcı, 2 basma düzenekli anahtar ve 6'lı büyük boy pil bloğu ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, ele geçirilen malzemelerin cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edildiği bildirildi.

Bitlis'in merkeze bağlı Ölek ile Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı bölgelerinde de güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, son bir hafta içerisinde arazide 8 basma düzenekli el yapımı patlayıcı bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu patlayıcılar yerinde imha edilmiştir. Son olarak 21 Haziran'da Mutki ilçesine Kavakbaşı beldesinde düzenlenen operasyonda, bölge halkına ait bir büyükbaş hayvanın, söz konusu basma düzenekli el yapımı patlayıcılardan birine basmak suretiyle telef olduğu tespit edilmiştir. Bu son olayla bölücü terör örgütünün, bölge halkının hayatını hiçe saydığı, basma düzenekli el yapımı patlayıcı maddeler kullanarak hedef gözetmediği, bölge halkının mal ve canına zarar vermeye başladığı bir kez daha anlaşılmaktadır."

Açıklamada, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla il genelinde teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çelik Güroymak Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

title