Haberler

Bitlis'te Terör Operasyonu

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 29 Şubat'ta Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde, terör örgütü PKK/KCK ile iltisaklı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik "Şehit Jandarma Komando Er Oğuz Burkay-2" adı verilen operasyonun düzenlendiği belirtildi.

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 7, Tatvan ilçesinde de bir olmak üzere 8 ev ve eklentilerinde arama yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aramalarda 4 şüpheli, 'terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına milis-iş birlikçi faaliyetlerde bulunmak ve örgütün kırsal alanına eleman aktarımı yapmak' suçlarından gözaltına alınmıştır. 3 şüphelinin yakalanması için de çalışmalara devam edilmektedir. Güvenlik güçlerimizce ev ve eklentilerinde 1 piyade tüfeği fişeği, 149 M-1 tüfeği fişeği, 6 Kalaşnikof şarjörü ve bu silaha ait 145 fişek, 2 av tüfeği, 11 av tüfeği fişeği, 33 tabanca mermisi, 4 cep telefonu, 4 SIM kart, 12 flash bellek, 8 CD ve DVD, 11 video kaseti, 67 örgütsel kıyafet, 5 ajanda, 1 HPG logolu tehdit mektubu fotokopisi, 1 Leşker kıyafeti, 4 örgütü simgeleyen puşi, 10 eski Azadiye Welad gazetesi ile yaklaşık 200 gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Silah, mühimmat, doküman ve malzemelere Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrulusunda el konulmuştur."

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

title