Haberler

Bitlis'te Şehit Polislere Tören

Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Arıcılık mevkisindeki polis noktasına PKK'lı teröristlerin roket ve uzun namlullu silahlarla yaptığı saldırının ardından destek için bölgeye giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis için tören düzenlendi.

Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Arıcılık mevkisindeki polis noktasına PKK'lı teröristlerin roket ve uzun namlullu silahlarla yaptığı saldırının ardından destek için bölgeye giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazaleri memleketlerine uğurlandı.

Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkiindeki polis notasına dün akşam saat 21.30 sıralarında PKK'lı teröristler önce roket attı, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş etti. Polis noktasında bulunan nöbetçilerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmaya takviye olarak giden polisleri taşıyan zırhlı araç, olay yerine yakın bölgede kaza yaptı. Meydana gelen kazada, araçtaki 6 polis yaralandı. Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan polislerden Fatih Sağır, Mustafa Aslan ve Eyüp Emre Kan yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Aynı kazada, Ramazan Sancaktar, Mustafa Kızılay, İlhan Çakıcıoğlu da yaralandı. Yaralı polislerin tedavileri sürüyor.

Şehit olan Özel Harekat polisleri Fatih Sağır, Mustafa Aslan ve Eyüp Emre Kan için Atatürk Mahallesi'nde bulunan Özel Hareket Şube Müdürlüğü binasının bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Siirt ve Muş Vaileri, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, BETAV üyeleri Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, şehit polislerin silah arkadaşları ve aileleri katıldı.

Saat 12.00'de düzenlenen törende konuşma yapan Bakan Eker, "3 şehidimizi sevgili kardeşlerimiz Eyüp, Fatih ve Mustafa'yı ebediyete uğurluyoruz. Mekanlarının cennet olduğunu biliyoruz. Çünkü bu cenabı Allah'ın vaadidir. Onlar görev şehidi. Menfur bir saldırıyı bir tacizi durdurmak için göreve koşuyorlardı. Göreve giderken de elim bir trafik kazası geçirdiler. Elbette ki bu dünya fani. Ölüm hepimiz için mukadder. Vakti saati geldiğinde elbette. Tabi ölüm şekli, vakti ve zamanı ve her seferinde her ayrılık zordur. Her ölüm erkendir" diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ZEHİRLEME TEŞEBBÜSÜ BUNLAR'

Bakan Eker konumasını şöyle sürdürdü:

"Onlar için dua edeceğiz. Ailelerine de sabır ve tüm milletimize sabır dileyeceğiz. Tabi bu vesileyle gerek dün gece Bitlis'teki menfur saldırı, gerek önceki akşam Diyarbakır'da gerçekleşen hain pusu. Çok şükür oradaki kardeşlerimizin sağlıklarında herhangi bir problem yok. Yaralı olarak kurtuldular. Ama onlara pusu kuran hainler ve onlara ateş eden hainler Türkiye'nin huzuruna, barışına ve 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla gerçekleştirmeye çalıştığı kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsü bunlar. Gerekçeleri ne olursa olsun, bu kabul edilemez. Onlar sadece milletin huzuruna kastediyorlar. Biz ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşımızın huzurunu barışını selametini tesis etmek ve bunu kalıcı hale getirmek için irade ortaya koyduk. Burada kararlıyız. Birkaç eşkiyanın bunu zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceğiz. Biliyoruz ki Türkiye'de yaşayan Kürdü de Türkü de Arabı da Çerkezi de bütün vatandaşlarımız bunları nefretle karşılıyor. Bitlisliler de Diyarbakırlılar da, Urfalılar da bu hain saldırıları ve taciz durumunu özellikle son bir hafta içinde emniyet güçlerimize ve polislerimize dönük saldırıların arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyor. Onlarla elbette anladıkları ve anlayacakları dilde mücadele edeceğiz. Türkiye sınırlarını koruyacak. Güvenliğini sağlayacak. Güvenlik kuvvetlerimiz görevlerini yapacaklar."

'SALDIRILAR BARIŞA, HUZURA VE İNSANLIĞA YAPILDI'

Bölgede, Ortadoğu'da kime karşı yapılırsa yapılsın zulme ve zalime karşı durduklarını da belirten Bakan Eker, "Onlarla da bütün meşru mecralar aracılığıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Mazlumlara kucağımızı evlerimizi, başta polisimiz olmak üzere askerimiz ve tüm güvenlik kuvvetlerimiz bu mazlumların acılarını ve ağrılarını dindirmek için ellerinden geleni yapıyor. Elindeki suyu onlara ikram ediyor, evindeki yemeği, ocağını paylaşıyor. Bundan rahatsız olanlar var. Türkiye'nin bu tutum ve davranışından, güvenlik kuvvetlerimizin bu kadar ali cenap, bu kadar hamiyetperver ve bu kadar misafirperver olmasını içine sindiremeyenler var. Bu saldırılar barışa, huzura ve insanlığın vicdanına yapılan saldırılardır. Bunun kimlerden, nerelerden geldiğini elbette biliyoruz ve onları lanetliyoruz" dedi.

Törende konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise, "Acımız büyüktür. 3 tane meslektaşımızı arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik. Taciz olayına giderken kaza sonucu bu arkadaşlarımızı kaybettik. Ölüm hepimiz içindir. Sevdiklerinden bir şekilde ayrılması bu şekilde herkese nasip olmaz. Ülkemizin güvenliğinin bekası için canını malı vermek için, bu ülke için canımız feda olsun. Şehit olan polis memurlarımızın ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Saim İşlek de yaptığı konuşmasında, "Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler kanla beslenen şer odaklarıdır. Milletimin güvenliği için çalışan güvenlik güçlerimiz bu saldırıdan sonra görevlerine daha sıkı sarılacaktır. Milletimizin güvenliğine yapılan bu saldırlar hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaktır. Tedavisi devam eden yaralı polislerimize acil şifalar şehit olanların yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Duaların ardından cenazeler şehit polislerin arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze araçlarına konuldu.

Şehitler jandarma Komutanlığı'nda bekletilen helikopterlerle memleketlerine uğurlandı.

YARALI POLİSLERE ZİYARET

Tören sonrası Bitlis Devlet Hastanesi'ne giden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yetkililerden yaralılar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Bakan Eker, "Yaralı kardeşlerimizin birinin beyninde hasar var. Onun tedavisi sürüyor. Diğer kardeşlerimizde de ufak tefek kırıklar var. İkisinin durumu çok şükür iyi. Bu kardeşimizi karar verildiğinde ileri bir merkeze nakli olacak. Bu kardeşimizin durumu diğerlerine göre biraz daha ağır. Allah onları bize ve milletimize bağışlasın" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

title