Haberler

Bitlis'te Şehit Polisler İçin Tören Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: "Bu onlara pusu kuran ve ateş eden hainler, Türkiye'nin huzuruna, barışına, 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür" "Özellikle son bir hafta içinde emniyet güçlerimize ve polislerimize dönük saldırıların arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyoruz.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Bu onlara pusu kuran ve ateş eden hainler, Türkiye'nin huzuruna, barışına, 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür" dedi.

Bitlis- Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 özel harekat polisi için Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törene katılan Eker, gerekçeleri ne olursa olsun, bunun kabul edilemez olduğunu ve onların sadece milletin huzuruna kastettiğini belirtti.

"3 şehitlerimiz ve sevgili kardeşlerimiz Eyyüp, Fatih ve Mustafa'yı uğurluyoruz. Mekanlarının cennet olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Çünkü bu Cenabı Allah'ın vaadidir. Onlar görev şehidi. Menfur bir saldırıyı ve tacizi durdurmak için görev koşuyorlardı. Göreve giderken de elim bir trafik kazası geçirdiler. 3 kardeşimiz de yaralı. Onlara Rabbim acil şifa nasip etsin. Onların sağlığı için hep birlikte dua edelim. Elbetteki bu dünya fani. Ölüm hepimiz için mukadder. Tabii ölümün şekli, vakti ve ayrılığı zordur. Geride kalanlar için her ölüm erkendir. Ayrılık acısı bizim için acı ve ızdıraptır. Giden hele şehit ise Rabbine kavuşuyor. Makamların en yücesinde ağırlanıyor. Onlar için dua edeceğiz. Ailelerine ve tüm milletimize sabır dileyeceğiz. Tabii bu vesileyle gerek dün gece Bitlis'teki menfur saldırı gerek önceki akşam Diyarbakır'da gerçekleşen hain pusu. Çok şükür oradaki kardeşlerimizin sağlıklarında herhangi bir problem yok ve yaralı olarak kurtuldular. Bu onlara pusu kuran ve ateş eden hainler, Türkiye'nin huzuruna, barışına ve 76 milyon milletimizin aslında hem büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür."

"Anladıkları ve anlayacakları dilde mücadele edeceğiz"

Ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşın huzurunu, barışını ve selametini tesis etmek ve bunu kalıcı hale getirmek için irade ortaya koyduklarını vurgulayan Eker, bunda kararlı olduklarını ve birkaç eşkıyanın bunu zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceklerini ifade etti.

Eker, "Biliyoruz ki Türkiye'de yaşayan Kürt, Türk, Arap ve Çerkez ve bütün vatandaşlarımız bu hadiseleri nefretle karşılıyor. Bitlisliler, Diyarbakırlılar ve Urfalılar da bu hain saldırıları ve taciz durumunu nefretle karşılıyor. Özellikle son bir hafta içinde emniyet güçlerimize ve polislerimize dönük saldırıların arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyoruz. Onlarla elbette anladıkları ve anlayacakları dilde mücadele edeceğiz. Türkiye sınırlarını koruyarak, güvenliğini sağlayacak. Güvenlik kuvvetlerimiz görevini yapacak. Bu çok tabii, çok meşru bir görev ve hizmettir" diye konuştu.

"İnsani görevlerimizi de yapıyoruz"

Bölgede Ortadoğu'da kime karşı yapılırsa yapılsın, zulme ve zalime karşı durduklarını dile getiren Bakan Eker, onlarla da bütün meşru mecralar aracılığıyla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Eker, şunları kaydetti:

"Mazlumlara kucağımızı ve evlerimizi açtık. Başta polisimiz olmak üzere askerimiz ve tüm güvenlik kuvvetlerimiz, bu mazlumların acılarını ve ağrılarını dindirmek için ellerinden geleni yapıyor. Elindeki suyu onlara ikram ediyor, evindeki yemeği ve ocağını paylaşıyor. Bundan rahatsız olanlar var. Türkiye'nin bu tutum ve davranışından, güvenlik kuvvetlerimizin bu kadar ali cenap, hamiyetperver ve misafirperver olmasını içine sindiremeyenler var. Bu saldırılar barışa, huzura ve insanlığın vicdanına yapılan saldırılardır. Bunu kimlerden, nerelerden geldiğini elbette biliyoruz ve onları lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifa diliyoruz."

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Saim İşlek de birer konuşma yaptı.

Şehit polisler, Eyüp Emre Kan, Mustafa Arslan ve Fatih Sağır için İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba cenaze namazı kıldırarak, dua etti.

Törenin ardından cenaze araçlarına bindirilerek İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şehitlerin cenazeleri, burada hazır bekletilen helikopterlerle memleketlerine uğurlandı.

Ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki yaralı polisleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralı polislerin birinin beyninde hasar olduğunu belirterek, "Onun tedavisi sürüyor. Diğer kardeşlerimizde de ufak tefek kırıklar var. İkisinin durumu çok şükür iyi. Bu kardeşimizin, karar verildiğinde ileri bir merkeze nakli olacak. Kardeşimizin durumu diğerlerine göre biraz daha ağır. Allah onları bize ve milletimize bağışlasın" dedi.

Törene katılan şehit yakınlarını, şehitlerin meslektaşları ve yetkililer teselli etti.

Törene, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve üyeleri, kurum amirleri, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Olay

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına dün gece düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu, araçtaki özel harekat polislerinden Eyüp Emre Kan, Fatih Sağır ve Mustafa Arslan şehit olmuştu. Polislerden Ramazan Sancaktar, İlhan Çakırcıoğlu ve Mustafa Kızılay da yaralanmıştı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Türkiye Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title