Haberler

Bitlis'te Kamu Emekçileri Bordro Yaktı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Sendikalar Kanunu'nda yapılan değişikliği ve maaşlarının düşüklüğü gerekçesiyle eylem yapıp maaş bordrosunu yaktılar.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Sendikalar Kanunu'nda yapılan değişikliği ve maaşlarının düşüklüğü gerekçesiyle eylem yapıp maaş bordrosunu yaktılar.

Tatvan Yaşam AVM önünde biraya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bitlis Şubesi ve KESK Dönem Sözcüsü Eşbaşkanı Filiz Akılçağı, "Bugün ellerimizde yoksulluğun, sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan Satış Sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddetmektedir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından maaş bordrosu yakıp grup sessizce dağıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title