Haberler

Bitlis'te Kadınlara Yönelik Kurslar Başladı

Bitlis Belediyesi, kadınlara beceri ve meslek edindirme yönelik kurslar açıyor.

Bitlis Belediyesi, kadınlara beceri ve meslek edindirme yönelik kurslar açıyor.

Toplum Destek Merkezi'nde açılan kurslarda kadınlar, aldıkları eğitimlerin yanında yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda tel kırma, nikah şekeri, ahşap boyama ve iğne oyası kursları açılarak eğitimler başlatılırken, ingilizce, resim, tiyatro, bağlama ve gitar kursların da kayıtları başladı.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Behzat Dayan, yaptığı açıklamada, 7'den 70'e her yaştaki kadınlara hitap edecek kurslar açıktılarını söyledi.

Dezavantajlı ve sosyal faaliyetlere gidemeyen kadınlara yönelik kurslara ağırlık verdiklerini dile getiren Dayan, kadınlara yönelik iş ve meslek eğitimleri vereceklerini ve eğitimlerden sonra iş hayatına daha kolay atanacaklarını belirtti.

Dayan, şunları kaydetti:

"Dezavantajlı kadınların yanındayız. Çocuklu kadınların da eğitimlerini rahat bir şekilde alabilmeleri için kreş yaptık. Kadınlarımız kurslarında eğitimlerini alırken çocuklar da kreşte oyun oynayacaklar. Eğitimler sonucunda da ürettikleri ürenleri satarak aile bütçelerine katkı sunacaklar."

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title