Haberler

Bitlis'te Kaçırılan Korucular Serbest Bırakıldı

Bitlis'te yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan ve aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu 6 köy korucusu serbest bırakıldı.

Bitlis'te yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan ve aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu 6 köy korucusu serbest bırakıldı.

Kaçırılan koruculardan İlyas Demir'in dayısı Zemin Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırılan yeğeninin ve diğer korucuların akşam saatlerinde Bitlis merkeze bağlı Çeltikli köyü yakınlarındaki Sehi ormanlık alanına bırakıldığını söyledi.

Yeğeninin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Yeğenim İlyas Demir ve diğer köy korucuları Çeltikli köyü muhtarı Arafat Melek, Davut Melek, Fesih Bodur, Sıddık Bodur ve Burhan Çapar, Çeltikli köyü yakınlarında 18 Mayıs'ta terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmıştı. Bugün akşam saatlerinde yeğenim ve diğer korucular, PKK'lılar tarafından Sehi ormanlık alanına bırakılmış. Yeğenim saat 18.00 sıralarında eve varmış. Yeğenimin ve diğer korucuların sağlık durumu iyi. Onu sağlıklı gören annesi ve çocukları büyük mutluluk yaşadı. Çocuklar babalarına sarılarak özlem giderdi. Çok şükür bir sorun olmadan yeğenime kavuştuk."

Aralarında Çeltikli köyü muhtarı ve aynı zamanda köy korucusu "Arafat Melek'in de bulunduğu İlyas Demir, Davut Melek, Fesih Bodur, Sıddık Bodur ve Burhan Çapar" adlı köy korucuları, 18 Mayıs'ta Çeltikli köyünden il merkezine minibüslerle giderken, PKK terör örgütü mensuplarınca bulundukları araçlardan indirilerek kaçırılmıştı.

- BİTLİS

Kaynak: AA / Politika

İlyas Demir Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title