Haberler

Bitlis'te "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" Toplantısı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından son yıllarda birçok vatandaşın mağdur olduğu "iletişim yoluyla dolandırıcılık" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından son yıllarda birçok vatandaşın mağdur olduğu "iletişim yoluyla dolandırıcılık" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve özel güvenlik personelleri katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü, İl Müftülüğü, Meslek Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Bitlis Barosu ve İl Özel İdaresi'nin vereceği destekle bu dolandırıcılık yöntemiyle etkin bir mücadele yapılacağı açıklandı.

Konu hakkında Valilikten yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Bu suçu işleyen kişi veya kişiler, telefon ve ya kitle iletişim araçlarıyla teknik yöntemler kullanarak kendilerini polis, savcı, hakim gibi unvanlarla tanıtıp, çeşitli senaryolar üzerinden, vatandaşlarımızda panik, korku ve tehdit oluşturarak ya da çeşitli kurgularla vatandaşların yardımseverlik gibi insani duygularını kullanarak kendilerine maddi ve manevi kazanç elde etmektedirler. İletişim yoluyla dolandırıcılık suçuyla mücadele, polisiye tedbirlerin yanında toplumun çeşitli katmanlarını da içine alacak şekilde proaktif polislik yöntemi kullanılarak, ortak çalışma gerektirmektedir. Suçla mücadelede en etkin yöntemlerden birisinin önleyici tedbirler olduğu göz önüne alındığında, ilimizde iletişim yolu ile dolandırıcılık suçunun önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi, toplum üzerinde farkındalık ve bilinçlendirme oluşturmak hedefindeyiz."

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title