Haberler

Bitlis'te İl Koordinasyon ve Planlama Toplantısı Yapıldı

Bitlis'te Vali Veysel Yurdakul başkanlığında İl Koordinasyon ve Planlama Toplantısı düzenlendi.

Bitlis'te Vali Veysel Yurdakul başkanlığında İl Koordinasyon ve Planlama Toplantısı düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Yurdakul, kentin maddi ve manevi açıdan kalkınması için koordinasyon ve planlama toplantısının önem taşıdığını söyledi.

Ülke gündeminden bağımsız olarak özellikle Bitlis'in kalkınması sürecindeki hamlelerinin ve çalışmalarının süratle devam ettiğini belirten Vali Yurdakul, "Bu hem 2013 yılını değerlendirme hem de 2014 yılı için bir hazırlık toplantısı olacak. Meteorolojik şartlar gereği karla mücadele çalışmalarımız devam ederken, kışın proje hazırlığı yapılan bir dönemdir. Bunu bir altın fırsat olarak görüyoruz. Bahar döneminde proje sunacak kurum ve kuruluşların kışı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Özellikle 2013 yılında jeotermal konusunda sevindirici haberi aldık. Zorlu Holding, İzlanda firması ve diğer yerli paydaşlarımızla jeotermal protokolümüzü hazırladık. Protokolümüzde 75 megavatlık 2 santral ön görülüyor. İlimizde toplam 150 megavatlık enerji üretmeyi hedefledik. Protokol kapsamında aynı zamanda bölgede 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel yapmayı planlıyoruz. Green Park ve Oruçoğlu ile anlaştık. Haziranda Green Pork Otelin açılışını yapacağız. Oruçoğlu ile yer tahsisi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Turizm imar planını bekliyoruz. Kalan 3 otel içinde Güral, Eren ve Limak Holding ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırımları çok önemsiyorum" dedi.

Bitlis'te 10 bin işsizin bulunduğunu ve kentte yapılacak otellerde 5 bin kişinin istihdam edileceğini bildiren Vali Yurdakul, böylelikle kentteki 10 bin işsizin yüzde 50'sine iş imkanı sağlayacaklarını kaydederek, otellerde çalıştıracakları kişileri İş-Kur fonları kapsamında eğiterek, iş hayatına entegre etmeyi planlarını belirtti. Jeotermal enerjiyle sera ve kentteki 10 bin konutu ısıtmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Yurdakul, "Türkiye özellikle doğalgaza çok büyük döviz harcıyor. Türkiye'deki cari açığının en önemli sebeplerinden biri de enerji ithal edilmesinden kaynaklanıyor. Önümüzdeki hafta İstanbul'da protokolümüzü Zorlu Holding, İzlanda Enerji Bakanı ve Türkiye Enerji Bakanı ile basına yansıtmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) idaresinin de artık Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) idaresi gibi aktif olmaya başladığını ve GAP eliyle doğu ve güneydoğuda milyon dolarlar harcanarak çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Vali Yurdakul, geçen yıl DAP'a sundukları 110 civarındaki projelerinin destek gördüğünü bildirerek, Bitlis'in kalkınması konusunda sunacakları projelerinde desteklenmesini beklediklerini ifade etti.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA) 2013 yılında ciddi şekilde faydalandıklarını ve kabul gören birçok projenin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Yurdakul, "Toplam 12 milyon lira DAKA'dan destek aldık. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) de yatırımcılara tahsisi için çaba sarf ediyoruz. Yaşanan 12 yıllık tartışmayı bir kenara bıraktık. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile yatırım yapmak isteyenleri bölgemize davet edeceğiz. Sosyal hizmet projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok ciddi bir koordinasyon içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Ardından toplantıya katılan yatırımcı kurum ve kuruluşlar, sunumlarını yaptı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Zorlu Holding İzlanda Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title