Haberler

Bitlis'te Gaziler Günü Kutlandı

Bitlis’te 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Bitlis'te 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanında yapılan törenlere Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Kamil Güzel, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz, Kurum Amirleri ve gaziler katıldılar. Çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Kutlama mesajlarının okunduğu programda kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz, gazilik unvanının bir şeref olduğunu belirterek, hayatını kaybeden şehitlere de rahmet diledi.

Solmaz, "Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluşları ve iç güvenlik hareketi sonucunda kazanılan gazilik unvanı günüdür. Gaziler günü, canlarını bu ulusa adayan tüm gaziler kutlu olsun" dedi.

Törenin sonunda, Bitlis Valisi Ahmet Çınar törene katılan gazilerle tek tek tokalaştı. Törene katılanlar daha sonra Askeri Gazinoya geçerek ikrama katıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Eylül Yerel Haberler

title