Haberler

Bitlis'te Et Fiyatları Cep Yakıyor

BİTLİS (İHA) – Bitlis’te Ramazan ayıyla birlikte et fiyatlarının yükselmesi tepkiye neden oldu.

BİTLİS (İHA) – Bitlis'te Ramazan ayıyla birlikte et fiyatlarının yükselmesi tepkiye neden oldu.

Ramazan öncesi normal olan et fiyatları, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte adeta tavan yaptı. Et fiyatlarının yükselmesine tüketiciler kadar satış yapamayan kasaplar da tepki gösteriyor. Tüketiciler, artan et fiyatı nedeniyle 'Etin artık fakirin yemeği değil hayali olduğunu' belirtiyorlar. Kasaplar ise, et fiyat artışlarının kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürüyorlar.

Fiyat artışının hayvan yetersizliğinden kaynaklandığını savunan kasaplardan Cahit Altun, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte et fiyatında artışın olduğunu, bu artışın devam edeceğini söyledi. Altun, "Et fiyat artışı kasaplardan kaynaklanmıyor. Bizler hayvan bulmakta zorlanıyoruz. Hayvana talep çok, fakat hayvan yok. Özellikle bölgemizde gün geçtikçe hayvan yetiştiriciliği azalıyor. Bu da ister istemez et fiyatlarına yansıyor. Ramazan ayından önce et fiyatları uygundu. Bizimde satışımız iyiydi. Tüketicide alabiliyordu. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlar yükseldi. Tüketicinin alım gücü ise düştü" dedi.

Şu an itibariyle kırmızı etin kilosunu 33 TL'den sattıklarını ifade eden Altun, "Bugün itibariyle kırmızı et fiyatının kilosu 33 TL'dir. Bu fiyatlar daha da yükselecektir. Önümüzdeki günlerde kırmızı etin kilosunu 50 TL'ye çıkmasından endişe ediyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title