Haberler

Bitlis'te Eğitime 55 TL'lik Yatırım

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, eğitimde bu yıl 55 milyonluk dev yatırım yaparak fiziki eksiklikleri tamamladıklarını söyledi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, eğitimde bu yıl 55 milyonluk dev yatırım yaparak fiziki eksiklikleri tamamladıklarını söyledi.

Kiler, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, iktidara geldikleri 2003 yılından itibaren her yıl bütçeden en büyük yatırımı eğitime ayırdıklarını belirtti. Kiler, "Bitlis'te yaptığımız yatırımların tutarı cumhuriyet döneminde yapılanlara eş değerdir. Sadece bu yıl eğitimde 55 milyonluk dev yatırım yaparak eksiklikleri tamamlıyoruz. Göreve geldiğimizde eğitim, Bitlis'imizin en önemli sorunuydu. Birçok yerde okulumuz yoktu. Hızlı bir şekilde ihtiyaçları gidererek öğrencilerimizi okulla buluşturduk. Öğretmen eksikliğimizi giderdik, teknoloji ile okullarımızı bütünleştirip eğitimde fırsat eşitliğini yakaladık. Bitlis'e son 12 yılda 513 milyon TL'lik dev yatırım yaptık. Bu yıl ise eksikliğini hissettiğimiz yerlere yatırımlar yaparak eğitimdeki fiziki ihtiyaçları tamamlamış olacağız. 2015 yılı devlet yatırım programına teklif etmiş olduğumuz yatırımların hepsi onaylanmıştır. Bitlis merkeze 300 öğrenci kapasiteli yurt, Tatvan'a 200 öğrenci kapasiteli yurt ile birlikte 16 derslikli teknik lise, ayrıca 300 öğrenci kapasiteli ortaöğretim yurdu, Ahlat'a 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu, Hizan'a 200 öğrenci kapasiteli yurt ile birlikte 16 derslikli imam hatip lisesi, ayrıca yine 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile birlikte 16 derslikli meslek lisesi yapım programına alınmıştır. Programdaki bu yatırımların toplam tutarı 55 milyon TL'dir" dedi.

Planlanan yatırımların yapımına hemen başlanacak olup hızlı bir şekilde tamamlayarak öğrencilerin hizmetine sunacaklarını ifade eden Kiler, "Bu yatırımlarla eğitim alanındaki fiziki eksiklikleri gidermiş olacağız. Yapılacak yatırımların Bitlis'imize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Bitlis Kiler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title