Haberler

Bitlis'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Bitlis’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Bitlis'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen programda Vali Ahmet Çınar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmak için bir araya gelen şer odaklarının bugünde görevde olduğunu belirtti. Vali Çınar, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük devlet yapan milletimizin büyüklüğüdür. Tarihin her döneminde bu yüce milletimiz büyük medeniyetler, devletler kurmuş, her dönemde var olmuşuz. Ebediyen de var olmaya devam edeceğiz. 600 seneyi aşkın dünyada medeniyetini sürdürmüş olan Osmanlı İmparatorluğu, Sultan Abdulhamit döneminde ve bugünde bütün dünyaya egemen olmak isteyen, ahlaksız olan, zalim olan bugünkü egemenlerin hepsi bir olarak bu imparatorluğu yok etmek için ellerinden gelenleri yaptılar. Sultan Abdulhamit bu çökme, dağılma ve yok oluş sürecini durdurmaya çalışmıştır. Büyük bir diplomat olan ve tarihin yetiştirdiği Sultan Abdulhamit Han, bu gidişatı tespit etmiş, çarelerini de uygulamaya koymuştur. Bugünkü oyunun bizim açımızdan bir başlangıcı olan milletimizi tarihten silmek için şeytani olayları bir takım teşkilatlarla 'bunun başına ittihat terakkiyi' koyuyorum. Milletimizin emniyetinin içine sinmiş ve sonuçta o koca imparatorluk çöküş sürecine girmiştir. Tarihte büyük miraslar vardır. Bizlerde geçmiştekiler gibi bu mirası reddettik. Komplekslerle aslından utanan bir nesil yetiştirdik. Dolayısıyla fikir, maddi ve devlet anlamında kendimizi geliştiremedik. Avrupa'nın bütün eserlerine bakın her bir taşında zulmün, köleliğin, zorla çalıştırılanların hakkı vardır. Anadolu'nun her eserine bakın, her bir emeğin karşılığı para ile ödenmiştir. İslamın, Kur'an-ın bu milletin kültüründeki mayasından kaynaklıdır. Ama artık bu millet büyük olduğunun hazinelerinin farkına vardı. Bugünlere geldiğimizde cumhuriyet ve kendimize gelişimiz, askerlerin, milletin, çiftçinin bir olarak ortaya koyduğu Kuva-i Milliye ruhu bugünde milletimizin bilincine yeniden yerleşmiş" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halkoyunları gösterilerinin ardından, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, kurum amirleri ve öğrencilerin halay çekmesi ile sona erdi.

Tören sonunda gazetecilere konuşan Vali Yardımcısı Salih Altun, "Bayram kutlamaları halk iç içe olunca daha farklı oluyor. Bizde Bitlislilerle birlikte halay çektik. Gerçekten harika oldu. Çok keyif aldık. Bayramı bayram gibi kutluyoruz. Türkiye'deki herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Çınar 29 Ekim Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title