Haberler

Bitlis'te Çanakkale Zaferinin 102 Yıl Dönümü Etkinlikleri

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adilcevaz Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından, programa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda devam edildi. Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu tarafından hazırlanan programda, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, oratoryo, koro ve slayt gösterileri sunuldu. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etlikleri çerçevesinde, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programa Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, İlçe Emniyet Müdür vekili Akif Kızılkaya, kurum amirleri, muhtarlar, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öte yandan, Adilcevaz ilçesinde sabah namazının ardından Çanakkale şehitleri, merkez Şerefiye Camii'nde okunan dualarla anıldı.

(ÖB-ŞAK-Y)

Ahlat'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü

(Fotoğraflı)

Serdar Adıyaman

BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 102. yılı düzenlenen programla kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından buradaki program sona erdi. Ardından Ahlat Belediyesinin katkılarıyla Halk Eğitimi Merkezinde "Ahlatlı Şehitler Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından sergiyi gezenler, Ahlatlı şehitler anısına yapılan serginin oldukça güzel olduğunu belirttiler. Daha sonra Ahlat Anadolu Lisesi ve Ahlat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Akbaş yaptı. Akbaş, "Şanlı tarihimizde altın devir olan Çanakkale, bir ölüm kalım savaşıdır; bütün bir milletin mutlaka zafere odaklanmış bir şekilde "Ya istiklal ya ölüm!" kararını verişidir. Vatanın kapısına dayanmış ve elini gırtlağına kadar uzatmış olan düşmana "Dur!" denilmesidir" dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitleri Videosu izletildi. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okumalardan sonra Çanakkale Destanı Oratoryosu ve Bir Şehide Mektup okundu. "Bir Hillal Uğruna" adlı tiyatro gösterisi ise izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Program, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Düzenlenen programa Ahlat ilçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Şehit Aileleri ve vatandaşlar katıldı.

(SAD-ŞAK-Y)

Tatvan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri

(Fotoğraflı)

Hakan Okay

BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sabah Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan program daha sonra Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrencilerin hazırladıkları şiirler okundu, slayt ve kısa film gösterimleri yapıldı. Törende bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, milletin yekvücut olarak gösterdiği insan kudretini aşan başarıların kahramanlık, fedakarlık ve asaletinin örneklerinden olduğunu söyledi. Tarihin, milletimizin haklı mücadelesiyle, şehitlerin şanlı destanlarını anlatan sayısız örneklerle dolu olduğunu vurgulayan Kaymakam Özkan, Türk milletinin karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmadığını, oynanan bütün oyunları bozduğunu ve bundan sonra da bozacağını ifade etti. Şehitlerin mukaddes bir vazifeyi miras bıraktığını kaydeden Özkan, "Türkiye'mizin payidar olabilmesi için şehitlerimizin bıraktığı emanetin gerçek değerini idrak etmek durumundayız" dedi.

Program düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken, şehit ve gazi yakınlarına yemek ikramında bulunuldu.

Düzenlenen programa, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Adilcevaz Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title