Haberler

Bitlis'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bitlis İl Müftülüğü tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle bir program düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle bir program düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle Bitlis Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yüceer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı. İstiklal Marşı'nın ardında okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, camilerin asıl unsurunun cemaat olduğunu vurguladı. Akbaba, beldelerin imarından daha çok; kalplerin, kafaların ve gönüllerin imarının önemli olduğunu hatırlatarak, "Bu gönül imarını yapacak olanlarda Peygamber (sav) varisi olan siz değerli imamlarsınız. Bundan dolayı sorumluluğumuz gerçekten çok büyük. Ülkenin en karamsar anında bile 8-9 yaşındaki çocuğa kadar caminin imamı ümit oluyordu. Bu toplumun ıslahı elbette alimler ve amirlerin ıslahıyla olur. Bu ağır yükümlülüğün altında olan biz din görevlileri canla başla çalışarak toplumumuzu kazanmaya çalışmalıyız" dedi.

Programda günün anlamına binaen konuşan Vali Çınar, din görevlilerin haftasını tebrik ederek, icra ettiği görevin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. İslam dininin okumaya ve eğitime verdiği önemi hatırlatan Çınar, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zulümlerin sebeplerine dikkat çekti. Çınar, "İslam coğrafyasına bakın Afganistan, Tunus, Libya, Irak, Suriye, nereye bakarsanız bakın kötü bir manzara var. Kavga, kan, kul hakkı, haram, pislik, cahillik içinde. Allah kitabını gönderdi. Akıl verdi. İnsanı yarattı. İmkan verdi. Sistemini kurdu. Emirleri verdi. Ama durum kötü. Öyleyse bizde bir eksiklik var. Bir gayri Müslim bir din seçecekse bu manzara karşısında İslam'ı aklına bile getirmez" dedi.

Herkesin 'biz Kur'an-ı anlasaydık bunlar olmaz' diyerek işin içinde sıyrılmaya çalıştığını ifade eden Çınar, "Herkes 'biz Kur'an-ı anlasaydık bunlar olmazdı' diyor. O zaman bu yüce kitabı anlayalım. Aslında bizde anlamıyoruz. Ama din önce medeniyettir. Önce cemiyettir. Önce insan ve insanlıktır. Öyle diyor yüce kitabımız. 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Sizin en hayırlınız insanlığa faydalı olanınızdır' deniliyor. Namaz kılmak kolay, fazla zaman almıyor. Oruç tutmak kolay biraz aç kalıyoruz. Ama cömertlik zor, çünkü cepten gidiyor. Komşularımızda bir yangın varsa ateşe atlamak zor. Cemiyette gönüllü işler yapmak zor" ifadelerini kullandı.

Dinin içine bir sürü hikaye sokulmaya çalışıldığının altını çizen Vali Çınar, "Bu tertemiz İslam dininin bize emrettiğini öğrenelim. Bilgilenelim ve bilinçlenelim. Kafamıza göre yorumlarla hareket etmeyelim. Kur'an ve sünnet ne dediyse onu yapalım. Sahabeler o gün Peygamberi nasıl sevmişlerse bizde öyle sevelim. Onun için siz din görevlilerine çok iş düşüyor. İmam demek lider demektir. Cenab-ı Allah bizleri Kur'andan ve sünnetten ayırmasın" diye konuştu.

Programın sonunda İl Müftülüğü'nce hayırseverlere ve emekli olan imamlara plaket, Vali Ahmet Çınar ve Eren Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yüceer'e de çiçek verildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi Ali Çınar Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title