Haberler

Bitlis'te 400 Geçici Köy Koruculuğu Alımı İçin 2 Bin 854 Kişi Başvuru

Bitlis'te 400 geçici köy koruculuğu alımı için 2 bin 854 kişi başvuru yaptı.

Bitlis'te 400 geçici köy koruculuğu alımı için 2 bin 854 kişi başvuru yaptı. Sınavın ilk aşaması olan bedensel yeterlilik sınavında korucu adaylarının performansı ölçüldü.

Adaylar, karla kaplı 8 Ağustos Stadyumu'nda askeri personellerin nezaretinde spor mülakatına tabi tutuldu. Sahanın etrafında 7 tur koşan korucu adaylarına, daha sonra Stat Amirliği Salonu'nda yaşlarına göre şınav ve mekik çektirilerek, kondisyonları ölçüldü. Karla kaplı sahada zorlu bir mülakattan geçirilen adaylar, değerlendirmelerin ardından dereceye girenler il merkezine bağlı köylerde istihdam edilecek.

Açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "İl ve ilçelerde jandarma bölgesinde terörle mücadelede değerlendirmek üzere bir taksimat yaptık. İlçelerimiz ve il merkezi jandarma teşkilatları nezaretinde ihtiyaç ve liyakata göre, korucu alım işlemleri devam ediyor. Bugün bu çalışmalar neticesinde müracaat edenler arasında bir Bitlis merkezde jandarma teşkilatımız tarafından, kar ve kış ortamı olsa da spor yönünden bir kondisyon değerlendirmesi yapıldı. Burada en öne çıkan ve en yüksek puanı alanlar geçici köy korucusu olarak değerlendirilecek" dedi. Devletin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü anlatan Vali Çınar, şöyle konuştu:

"100 yıl önce Çanakkale'de bize kimler hangi zalimlik ve ahlaksız anlayışla saldırmışsa, bugün de ülkemiz aynı egemen güçlerin ve aynı anlayıştaki gelişmiş ülkelerin, doğrudan olsa bile taşeronlarıyla vekalet savaşı dediğimiz birtakım örgütleri kullanarak kıyımızda büyük bir işgal ve sömürü faaliyeti gerçekleştiriyorlar. Aynı emperyalist düşünce, kıyımıza komşu kardeşlerimiz, ırkdaşımız ve gönül birliğimiz olan, geçmiş tarihte bizimle yaşayan ve bu Müslüman topraklarında aynı zalim emellerle ve zalimce katliamlara sebep olmakta. DEAŞ ve PKK gibi taşeron örgütleri bir vekalet savaşı dediğimiz usulden bölgeyi kan gölüne çevirme, çocukları, halkları, sivilleri katletme ve mümkün olduğunca Müslüman nüfusu azaltma yönünde gayretleri var. Biz bu filmi daha önce gördük. Devlet olarak çok tecrübeliyiz."

KORUCULARI GÖZARDI ETMEMEK LAZIM

Devletin hem adalet ve şefkat yüzünü her yerde gösterdiğini hem de teröristlerle doğrudan silahlı mücadele vermediğini belirten Çınar, "Devletimiz sivilleri, çocukları, kadınları ve terörist olmayan herkesi korumak ve onlara zarar gelmemesi gayretiyle mücadelesini sürdürüyor. Çokta başarılı noktalarda. İlimizde de bu açıdan böyle. Bununla ilgili asker, polis ve bütün güvenlik birimlerimiz mücadelesini verirken, korucularımızı da göz ardı etmemek lazım"diye konuştu.

Son dönemde Bitlis geneline 400 kişilik korucu kadrosu verildiğini anımsatan Çınar, "İl ve ilçelerde jandarma bölgesinde terörle mücadelede değerlendirmek üzere bir taksimat yaptık. İlçelerimiz ve il merkezi jandarma teşkilatları nezaretinde ihtiyaç ve liyakat göre, korucu alım işlemleri devam ediyor. Bugün bu çalışmalar neticesinde müracaat edenler arasında bir Bitlis merkezde jandarma teşkilatımız tarafından, kar ve kış ortamı olsa da spor yönünden bir kondisyon değerlendirmesi yapıldı. Burada en öne çıkan ve en yüksek puanı alanlar geçici köy korucusu olarak değerlendirilecek" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title