Haberler

Bitlis Pmyo'da Akademik Yıl Açılışı

Vali Öztürk: "Bir ülkede emniyet ve güvenlik hizmetini düzgün bir şekilde veremezsek o ülkenin gelecek nesillerini, nesil ahlakını ve nesil sağlığını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu doğal afetlerden, depremden ve terörden çok daha büyük zarardır"

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, "Bir ülkede emniyet ve güvenlik hizmetini düzgün bir şekilde veremezsek o ülkenin gelecek nesillerini, nesil ahlakını ve nesil sağlığını da kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu doğal afetlerden, depremden ve terörden çok daha büyük zarardır" dedi.

Bitlis Polis Meslek Yüksekokulunda (PMYO) düzenlenen akademik yıl açılış töreninde konuşan Vali Öztürk, bu ülkenin güvenliğine hizmet ederek ekonomik kalkınmanın çok ötesinde bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir ülke ve şehirde güvenlik hizmetleri çağdaş, verimli ve fonksiyonel şekilde verilmediğinde, çıkacak faturaların en düşüğünün sadece ekonomik alandaki faturalar olacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Bunun çok daha ötesinde, eğer bir ülkenin huzur ve güvenliğini sağlayamazsanız o ülkenin geleceğini de kaybetme riskiyle karşı karşıyasınızdır. Bunun için gelişmiş ülkeler sadece yaptıklarını değil, yapmaları gerekenleri de takip ederek gelecek planlaması yapar. Yaptığınız iş ve yapacağınız görev aslında son derece mübarek ve kutsaldır. Polisin ve güvenlik hizmetinin olmadığı bir ülkede ekonomik kalkınma yoktur. Emniyet ve güvenlik hizmetlerini düzgün bir şekilde veremezsek o ülkenin gelecek nesillerini, nesil ahlakını ve nesil sağlığını da kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Bu doğal afetlerden, depremden ve terörden çok daha büyük zarardır. Bunları bir şekilde telafi edebilirsiniz. Bu nedenle yaptığınız işi basit bir emniyet ve güvenlik hizmeti görmemek lazım."

Polisin, suçun ve suçlunun karlı çıkmayacağı bir ortamı tesis etmesi gerektiğini bildiren Öztürk, bir ülkede suçluların bundan bir rant elde etmesi durumunda o ülkenin geleceğinin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Öztürk, "Elbette suç ve suçlular olacak. Bu nedenle en büyük kamu yatırımı güvenlik yatırımıdır. Can, mal ve namus güvenliğinin olmadığı bir ülkede insanların şeref ve haysiyetini koruması ve nesillerinin sağlığının gözetilmesi de söz konusu değil. Bu nedenle yaptıklarınız namaz kılmak gibi bir ibadettir" diye konuştu.

PMYO Müdürü Muzaffer Doğanay ise Polis Akademisi'ne bağlı Bitlis PMYO'da yeni eğitim ve öğretim döneminde 49'u 1. sınıf, 89'u ise 2. sınıf olmak üzere 138 öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

Atatürk'ün belirttiği, akla ve ilme dayalı çağdaş medeniyet yolunda, geleceğe umutla bakan ve ülkenin güven duyduğu polisler yetiştirmenin öncelikli görevleri olduğunu dile getiren Doğanay, "Öğrencilerimizi, mesleki bilgi ve davranışın yanı sıra özgür düşünebilme, hızlı ve sağlıklı karar verebilme yeteneğine sahip ve değişen toplum şartlarına ayak uydurabilen polis olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beyarslan tarafından başarı ve etik konulu ilk ders verildi. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Öztürk Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title