Haberler

Bitlis Kültür Gezisi Ekibi, Başkan Gürsoy'u Ziyaret Etti

Bitlis-Tatvan-Ahlat Kültür Gezisi'ne katılan bilim adamı, şair, yazar ve gazetecilerden oluşan grup, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u ziyaret etti.

Kültürel mirasın genç bilim insanlarına tanıtılması, yerinde gözlem ve inceleme imkanı sunulması amacıyla Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Bitlis-Tatvan-Ahlat Kültür Gezisi'ne katılan bilim adamı, şair, yazar ve gazetecilerden oluşan heyet, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'la görüştü.

AKM öncülüğünde düzenlenen ve Bitlis'e gelen heyeti misafir eden Gürsoy, Adilcevaz'ın geçmiş tarihi hakkında geniş kapsamlı bir çalışmanın yapılmasını arzuladıklarını söyledi.

AKM Başkan Yardımcısı Şaban Abak ve heyettekilerle sohbet eden Gürsoy, Adilcevaz'ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Adilcevaz'ın kalesi ve camileriyle ön planda olduğunu anlatan Gürsoy, "Bunun yanı sıra yerel ürün olarak da çok güzel bir cevize sahibiz. Bu konuda çok iddialıyız. Çünkü dünyanın en iyi cevizini yetiştiriyoruz. İlçemizde kayısı ve elma gibi ürünler başta olmak üzere iyi bir meyve ve sebze yetiştiriciliği yapılıyor. Ancak bu yıl 30 Mart'ta yaşanan don olayından dolayı yetiştirilen ürünlerden verim alınamadı." - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Necati Gürsoy Adilcevaz Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title