Haberler

Bitlis Jandarma Silah Ararken, Tarihi Eser Buldu

Jandarma silah ararken, tarihi eser buldu Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Gümüşdöven Köyü'nde borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve 4 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili araştırma yapan jandarma, bir evde yaptığı aramada 103 parça tarihi eser buldu.

Jandarma silah ararken, tarihi eser buldu

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Gümüşdöven Köyü'nde borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve 4 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili araştırma yapan jandarma, bir evde yaptığı aramada 103 parça tarihi eser buldu. Tarihi eserlerle ilgili gözaltına alınan bir kadının da verdiği ifadesinde, "Bunlar bana düğünümde takıldı" dediği belirtildi.

Adilcevaz ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşdöven Köyü'nde Daha önce borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri, 1 Kasım seçimlerinde sandık başında karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Olay günü görevliler ve çevredekilerce yatıştırılan taraflar, 2 Kasım'da ise sabah saatlerinde silahlı kavgaya tutuştu. Kavgada, 4 kişi silahla yaşamını yitirirken, 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar çeştili hastanelerde tedvi altına alınırken, jandarma ise köyde ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olayla ilgili çalışma yaptı.

Jandarmanın Gümüşdöven köyünde silah bulmak için bir evde yaptığı aramada ise içerisinde yün bulunan bir çuvalda Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 103 parça tarihi eser buldu. Aralarında çift başlı kartal, Osmanlı tuğralı altın para, heykelcik, bakır ve gümüş takı ile çok sayıda sikkenin bulunduğu eserler Ahlat Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, tarihi eserlerle ilgili gözaltına alınan kadın şüphelinin verdiği ifadesinde, "Bunlar bana düğünümde takıldı" dediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title