Haberler

Bitlis'in Karla Mücadele Ekibi Hazır

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına hazır olduğunu söyledi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına hazır olduğunu söyledi. Yolun erken açılması için asılsız ihbarlara dikkat çeken Vali Çınar, "Sevdalısını görmek için 'Zehirlendim' diye ihbarda bulunup, şehre geldikten sonra ambulanstan atlayıp kaçanlar var" dedi.

Karla mücadelenin başlatılması için yapılan tören için İl Özel İdaresi atölyesini ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Vali Yardımcısı Salih Altun, bir süre karla mücadele ekibinde görevli personelle sohbet ederek araçlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, kış boyunca 344 köy yolunda 10 ayrı şantiyedeki 90 kişilik ekip, 42 iş makinası, 12 binek araç ile karla mücadele yapacaklarını söyledi. Vali Çınar," Bitlis kar yağışı bakımından bereketi bol bir bölge. Şunu belirtmek isterim. Televizyonlarda kış haberleri için, beyaz bela, beyaz felaket gibi yanlış ibareler kullanılıyor. Kış berekettir, sudur, tabiattır, hayattır. Bugün itibari ile karla mücadelemiz başlıyor. Allahın izni ile kazasız belasız köydeki insanlarımıza hizmet götüreceğiz" dedi.

ASILSIZ İHBARLAR İŞİMİZE ENGEL OLUYOR

Kış aylarında asılsız ihbarların işleri aksattığını da belirten Vali Çınar, bu konuda vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi. Hamile kadınların takip edildiğine de dikkat çeken Vali Çınar, "Köy yollarının daha önce açılmasını isteyen vatandaşların asılsız ihbarlar yapıyor. Bunu yaparken, başka bir acil olayı engellediklerini bilmiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda köy yollarının hızlı açılması için asılsız ihbarlar yapılmış. Bunlardan biri geçen yıl yaşandı. Sevdalısını görmek için 'Zehirlendim' diye ihbarda bulunup, şehre geldikten sonra ambulanstan atlayıp kaçanlar var. Vatandaşlarımızın ve özellikle köy muhtarlarının bu konuya özen göstermelerini istiyoruz" dedi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Çınar Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title