Haberler

Bitlis İhh'dan Tatvan'da Yetim Çocuklara İftar Yemeği

Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, hayırseverlerin de desteğiyle Tatvan ilçesinde yetimlere iftar yemeği verildi.

Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, hayırseverlerin de desteğiyle Tatvan ilçesinde yetimlere iftar yemeği verildi.

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Tatvan Selahattin Eyyübi Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İlahilerin okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programının açılış konuşmasını yapan Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan, bugünün "Dünya Yetimler Günü" olduğunu belirterek, İslam dünyası olarak "Dünya Yetimler Günü"nü ikinci kez birlikte idrak ettiklerini söyledi.

Bu vesileyle hayırseverlerin de desteği ile iftar yemeği verdiklerini ifade eden Taşcan, "Bu çerçevede olmak üzere yeryüzünün Ramazan bereketiyle şenlendiği bugün, Bitlis İHH olarak yetimlere sahip çıkıyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz. Bu anlamlı ve özel günde yetim ailelerimizle kaynaşmak için iftar yemeğinde bir araya geldik. Bu yetim çocuklarımıza bayramlık giyim, Ramazan çocuk kolisi ve gıda kumanyası ihtiyaçlarını karşılama çabası içerisindeyiz. Bu çocuklarımıza kadın okuma ve etüt salonumuzda Kur'an-ı Kerim, ilmihal, itikat ve değerler eğitimi dersleri vermeyi sürdürmekteyiz" dedi.

Yetim çocuklar için düzenlenen iftar yemeğinin çok anlamlı olduğunu belirten Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise şöyle konuştu:

"Bu güzel Ramazan ayında bu organizasyonu düzenleyerek bizi bir iftar vesilesiyle buluşturan İHH'ya, bu yapılan faaliyete destek veren hayırsever işadamı Zeki Peker ve katkı sunan bütün hayırseverlerimize, buradaki herkes adına teşekkür ediyorum. Ramazan ayı bu açıdan önemli bir aydır. Bu güzelliklerin daha çok sergilendiği ve yoğunlaştığı bir aydır. Gönül ister ki Ramazan-ı Şerif'ten sonra da bu tür birlikteliklerimiz, muhabbetimiz ve sevgimiz devam etsin. Bu da hayırseverlerimizin, yöneticilerimizin, iş adamlarımızın gayret ve desteklerine bağlıdır."

İftar yemeğine Vali Öztürk'ün eşi Emine Öztürk, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, hayırsever İşadamı Zeki Peker, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Öztürk Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title