Haberler

Bitlis İhh, Bu Yılki Kurban Bağışlarını 99 Ülkedeki İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Bitlis İnsani Yardım Derneği (İHH), bu yılki kurban bağışlarını İnsani Yardım Vakfı'nın kurban organizasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki 99 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayramda ihtiyaç sahiplerini unutmadığını belirten Bitlis İHH Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan, vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini söyledi. İnsani Yardım Vakfı'nın 2015 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 99 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracaklarını ifade eden Taşcan, "İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 99 ülke ve bölgede geçekleştirecek. 23 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 550 TL. Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İHH, bir kurban bedelinin 550 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında kurban bağışları, bayramın 2'nci günü olan 25 Eylül Cuma günü saat 23.59'a kadar yapılabilecektir" dedi.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlıkların kesimiyle ilgili de bilgi veren Muzaffer Taşcan, "İHH, 2015 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 99 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri de kurban ziyaretlerinde atılacak. Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletilir. İHH, Afrika'dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak" diye konuştu.

KURBANINIZI NASIL BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?

Bitlis'ten kurban bağışında bulunmak isteyenlerin izlemesi gereken yol ile ilgilide bilgi veren Taşcan şöyle konuştu: "Derneğimiz vasıtasıyla kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverler Tatvan Belediyesi'nin arkasında bulunan dernek binamıza başvurarak, yada Kuveyt Türk Bankasının Tatvan Şubesindeki TR05 0020 5000 0131 3131 300001 İBAN nolu derneğimize ait olan hesap numarasına bir kurban bedeli olan 550 TL'yi yatırarak bağışta bulunabilirler. Ayrıca kurban bağışıyla ilgili bilgi almak isteyenler derneğimizi 0434 827 20 10 nolu numaradan arayarak detaylı bilgi alabilirler." - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tatvan Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title