Haberler

Bitlis Eren Üniversitesi'nden Elma Dağıtımı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileri, obezite ve ara öğün farkındalığı oluşturmak amacıyla stant kurarak yeşil elma dağıttılar.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileri, obezite ve ara öğün farkındalığı oluşturmak amacıyla stant kurarak yeşil elma dağıttılar.

BEÜ'de stant kuran kulübün öğrencileri, ara öğün konusunda farkındalığı oluşturmak için öğrencilere üzerinde sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında küçük notların bulunduğu yeşil elmalar ikram edildi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet ve ara öğün farkındalığı kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi. Ara öğünlerinde yeşil elmanın sağlıklı beslenme açısından çok önemli olduğunu ifade eden Aksoy, "Kulübümüzün öğrencileri, 2 yıldır faaliyet gösteriyor. Bu etkinlikte farkındalık oluşturmak amacıyla yeşil elma dağıtmayı uygun gördük. Yeşil elma sağlıklı beslenme ve kan şekerinin yavaş bir şekilde yükselmesini sağlıyor. Bu şekilde diyabeti önlemektedir. Yeşil elma, sağlıklı bireylerin ve diyabet hastalarının, kan şekerini yavaş şekilde yükselttiği için diyabeti önlemektedir. Şekeri fazla yükseltmemektedir. Bu amaçla yeşil elmaların üzerine dengeli beslenme adına küçük notlar yazdık. Herkes yeşil elma yiyerek birazda diyabetin farkındalığını anlamış olacaktır. Sağlıklı ve dengeli beslenelim yeşil elma yiyelim" dedi.

Kulüp Başkanı Halime Selen ise, ara öğünün önemine değinmek amacıyla, elmaların üzerine küçük notlar yazdıklarını belirtti. "Ara öğün, sağlıklı beslenmek demektir" diyen Selen, "Dünya Diyabet Haftası kapsamında okulumuzdaki öğrencileri, diyabet ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmek için stant açtık. Kan şekeri sürekli yüksek devam ederse, bu sinir, göz, kalp ve böbrek gibi organlarımıza da zamanla ciddi bozukluklara neden olur. Yapılan bilimsel araştırmalarda, ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğu ve yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Bu oran ise 2013 yılında dünyada yapılan araştırmalara göre, 382 milyon civarındadır. Bu amaçla diyabet tedavisinde, kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmalı. Diyabetli bireylerde olduğu gibi diyabeti olmayan bireylerinde yeterli ve dengeli beslenmeli. Bunu günlük yaşamında uygulaması, sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturur" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Diyabet Günü Eren Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title