Haberler

BEÜ Kalite Yönetim Sistem Sertifikası Aldı

Güncelleme:

Bitlis Eren Üniversitesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası aldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası aldı.

Rektörlük binasında yapılan törene BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversite yönetimi ve çok sayıda idari personel katıldı. ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kalite Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ; "ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almamızın sevincini yaşıyoruz. Bugün göndere bayrağımızı çekeceğiz. Bildiğiniz gibi üniversitemiz, 2013 Nisan ayında ISO 9001: 2008 kalite çalışmalarına başladı. Arkadaşlarımız ilk günden şu ana kadar büyük biz özveriyle çalışıp destek oldular. Bunun için herkese çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ISO 9001: 2008'e ait olan kalite el kitabıyla, prosedürleriyle, süreçleriyle, formlarıyla ve diğer bütün araçlarıyla sistemi uygulamaktadır. 5 Şubat 2014 ile 5 Şubat 2017 tarihleri arasında geçerli olan bu belge için her yıl düzenli olarak iç tetkikler yapılacaktır. Bildiğiniz gibi kalite kurulumuz var ve bu kurulumuz her ay düzenli olarak toplantılarını yapmaktadır. Kalite konusunda çalışmalarımız aralıksız devam edecektir, tekrar herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kalite yönetim sertifikasını, Kalite Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney'den teslim alan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, "Bir yılın emeği karşılığında belgemizi almış bulunuyoruz. Geçen yıl burada Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerine katılan arkadaşlarımıza sertifikalarını vermiştik. Bugün yapılan tetkikler sonucunda kurumdan gelen denetçilerin verdiği raporlara binaen bize bu belgenin verilmesi uygun görüldü. Bu süreç birkaç ay devam etti. Halihazırda şu an belgemizi almış durumdayız. Kalite belgesini almak önemlidir, ama asıl önemli olan bu kaliteyi sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için her zaman dinç kalarak ilk günkü heyecanı koruyarak kalitenin devam ettirilmesi gerekiyor. Sürdürülebilirliği yakaladığımız taktirde özellikle kurumsallaşma yönünde attığımız adımlar bir daha bozulmamak üzere yolunda devam edecektir. Bu sürdürülebilirliği sağlamak için iç tetkikçiler denetimlerini yapacaklardır. Tabi ki bu belgenin sonunda belgeyi yenileme açısında sürdürebilirliği yakalayabilirsek bunun devamını çok rahat getirebiliriz. Rektörlük için aldığımız bu belgeyi daha da sağlamlaştırmak ve tüm kuruma yaymak için birkaç hafta içinde eğitimlerimiz başlayacaktır. Kurumumuzun bütün birimlerine benzer belgeyi alıp sonra da toplam kaliteyle bunu pekiştirmek istiyoruz. Artık dünyada kurumların olmazsa olmazı kalitedir. Eğer bunu gerçekleştirirseniz dünyada söz sahibi olursunuz ve kurumsallaşmış bir kurum olursunuz. Dünyada sayılı kurumlar arasında yer almak için inanıyorum ki tüm arkadaşlarımız elinden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceklerdir. Elbette bu süreçte bir takım aksilikler çıkacaktır. Böyle bir durumda birbirimize güvenirsek ve karşılıklı olarak hoşgörülü olursak başaramayacağımız hiçbir şey kalmaz" dedi.

Türkiye'de bu belgeye sahip sadece birkaç üniversitenin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru; "Yeni üniversitelerde özellikle bölgemizde bu belgeye sahip hiçbir üniversite yok. Bu bölgede ilk olma açısında ve özellikle doğuda bir üniversitenin bunu sağlamış olması hepimiz için büyük bir başarı ve gurur kaynağıdır. Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır ve herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi İbrahim Güney Mahmut Doğru Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title