Haberler

Bitlis'e 4x4 Ambulans Talebi

Bitlis 112 Başhekimi Dr. Feridun İbrahim, bölge ve iklim şartlarının göz önünde bulundurularak, kente yeni ambulans alınmasını talep etti.

Bitlis 112 Başhekimi Dr. Feridun İbrahim, bölge ve iklim şartlarının göz önünde bulundurularak, kente yeni ambulans alınmasını talep etti.

Tatvan ilçesinde 112 ekibinin çalışmaları takip eden 112 Başhekimi Dr. İbrahim, bölgede terör olayları ve soğuk hava şartları nedeniyle kırsal bölgelere uyumlu 4x4 ambulansların kente gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Acil müdahale gerektiren hasta veya yaralıları hastanelere yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden İbrahim, il genelinde 150 personel olması gerekirken, 70 personel ve 18 ambulansla 112 acil hizmeti verdiklerini ifade etti.

Personellerin her şartta ve koşulda acil müdahale gerektiren hasta ve yaralıları hastanelere ulaştırmak için çaba sarf ettiğini belirten İbrahim, şöyle konuştu:

"Can meleklerimiz gerçekten çok çalışıyor. Merkez 1 Nolu, Tatvan, Güroymak, Hizan, Ahlat Adilcevaz, TOKİ, Mutki, Kavakbaşı olmak üzere her istasyonda 2'şer ambulansımız bulunuyor. Bu ambulansların biri vaka diğeri nakil ambulansıdır. Bölgede kış şartları çok ağır. Bir vakaya gidilmesi 3-4 saatimizi alabiliyor. Sağ olsun bakanlık bize yeni ambulanslar gönderecek. Bu ambulansların sayısı yaklaşık 15 civarıdır. Ricamız 4x4 ambulansların gönderilmesidir. Ambulanslar körüklü olmasın, çünkü körüklüleri mecburi değiştirmek zorunda kalıyoruz. Soğuk havadan dolayı donuyorlar ve hizmet veremiyoruz. Bu, hastanın ambulans içinde konforunu sağlamak için yapılmış bir özelliktir. Ama kırsal ve çok soğuk bölgelere uygunsuz olduğunu gördük. O yüzden bunu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Hastaların canının yanı sıra güvenliğimiz de çok önemli."

Personellerinin bazen hasta yakınları tarafından tehditlere maruz kaldığını anımsatan İbrahim, birkaç defa da terör örgütü tarafından ambulanslarının önünün kesildiğini ve tehditler aldıklarını anlattı.

İbrahim, "Terör olayları ve iklim şartları göz önünde bulundurularak değerlendirilme yapılıp bize o şekilde yeni ambulanslar gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Tatvan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title