Haberler

Bitlis Belediyesi'ne Operasyon: Eş Başkanlar Gözaltına Alındı (4)

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN OPERASYON AÇIKLAMASIBitlis Valiliği sabah saatlerinde belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN OPERASYON AÇIKLAMASI

Bitlis Valiliği sabah saatlerinde belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamlada şu bilgiler verildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde 24.11.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 2 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde DBP'den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP Demokratik Bölgeler Partisinden Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D. gözaltına alınmış, şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesi'ndeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde arama yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Valiliği PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title