Haberler

Bitlis Belediye Eş Başkanı Olan'dan Geçmiş Dönem Eleştirisi

BİTLİS'te belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, geçmiş dönemleri eleştirdi.

BİTLİS'te belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, geçmiş dönemleri eleştirdi. Olan, "2,5 yıldır görevdeyiz. Bu süreç içerisinde şunu net bir şekilde tespit ettik. Gerçekten Bitlis'te hizmet adına değer verilebilecek, farkındalık yaratabilecek hiçbir şey yapılmamıştır. Bu çağda olmamıza rağmen alt yapıyla, yol, su ve kanalizasyonla uğraşmaktayız" dedi.

DBP'li Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Olan, belediye meclis üyeleri ile birilkete Saidi Kürdi Caddesi'nde yapımı devam eden parke taşı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan Olan, Bitlis'in kadim ve tarihi bir kent olduğunu, ancak hak ettiği yerde bulunmadığını belirterek geçmiş dönemleri eleştirdi. Bitlislilerin geçmişte hizmet için iktidarlardan yana tercihlerini kullandığını, buna rağımen hizmet alamadıklarını, aksine kentin ekolojisiyle, kimliğiyle, kültürüyle oynandığını belirterek şöyle konuştu:

"2,5 yıldır görevdeyiz. Bu süreç içerisinde şunu net bir şekilde tespit ettik. Gerçekten Bitlis'te hizmet adına değer verilebilecek, farkındalık yaratabilecek hiçbir şey yapılmamıştır. Bu çağda olmamıza rağmen alt yapıyla, yol, su ve kanalizasyonla uğraşmaktayız. Oysa Bitlis gibi tarihi bir kentin bunu çoktan aşması lazımdı. Şu andaki konumu itibarıyla, kültürel, kimliksel ve tarihsel bir kent olması gerekiyordu. Biz bunun için bu kenttin tahrip ve yok edilen kimliğini kültürünü ortaya çıkarabilmek için çalışıyoruz. "

Eş Başkan Olan, çalışmalar yaparken ayrımcılıklar ve ötekileştirmelerle de uğraştıklarını belirterek, "Tabi bu süreç içerisinde çok farklı ayrımcılıklara çok farklı ötekileşmelerle karşılaştık. Gerek hükümetin gerek kurumların bize bakış açısı çok farklı bir şekildedir. Hepinizin bildiği gibi bütün belediyelerimiz değişik kurumlara değişik bakanlıklara proje vermesine rağmen sadece AKP belediyelerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüklü miktarda hibe verilmesi, bunu da ne yazık ki bu kenttin milletvekili çıkıp hiç esirgemeden hiç saklamadan hiç gizlemeden kamuoyuyla paylaşması manidardır. Milletvekilimiz, 'Biz belediyelerimize yardım ettik, 13 milyon yardım yaptık' demesi ve alt kısımda da tamamen AKP belediyelerinin yer alması. Sayın vekilimize bunu sormamız lazım. Bu kentte, Norşin'de, Hizan'da, Mutki'de size insanlar hiç oy vermedi mi? Sadece Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz mı sizlere oy verdi? Sadece geri kalan 4 belde mi sizlere oy verdi? Sayın yetkililerimize sormamız lazım. Sayın Valimize Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze, diğer müdürlerimize sormamız lazım. Bu kentte sizler yaşamıyor musunuz? Burası bir kent merkezidir. Gerçekten bu kentte hizmet görülmeyince, temizlik yapılmayınca, su akmayınca, yollar bozuk olduğunda mutlu olacak mısınız? Eğer mutlu olacaksanız bizim söyleyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Size oy veren insanları neden ötekileştiriyorsunuz? Bu halkla birlikte yaşarken bu insanlara acaba ne cevap vereceksiniz? Biz gerçekten bunu merak ediyoruz" diye konuştu.

10 MİLYON YATIRIM YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Olan, bütün bu olumsuzluklara rağmen hizmet etmeye devam edeceklerini de belirterek, "Önümüze hizmeti koymuşuz. Bu hizmet çerçevesinde de bu yıl 10 milyonluk bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Sıkıntılı olan Saidi Kurdi Caddesi'nde çalışmalara başladık. Yaklaşık 300 metre yol yaptık. İnşallah 10 güne kadar esnafımızı da mağdur etmeden bir an önce bitireceğiz. Halkımız ve esnafımız her şeyin en güzeline laiktir. Biz bu yolu yaptıktan sonra artık sıra kaldırımlara ve park sorununa geliyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bitme aşamasına geldi "dedi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Olan Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title