Haberler

Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Sınavı Açılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışını yapmak isteyen ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığıyla ilgili dersleri alarak mezun olan tekniker veya ziraat teknisyenleri için bayilik ve toptancılık sınavı açıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışını yapmak isteyen ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığıyla ilgili dersleri alarak mezun olan tekniker veya ziraat teknisyenleri için bayilik ve toptancılık sınavı açıyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende satışı ile ilgili usul ve esasların, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yürütüldüğü anımsatıldı.

Zirai mücadele uygulamalarındaki etkinlikleri sebebiyle insan ve çevre sağlığı açısından önemli role sahip olan bitki koruma ürünü satışı yapan bayilerin, sadece bu ürünleri toptancıdan alıp perakende olarak üreticilere satan kişiler olmadığı belirtilen açıklamada, bu bayilerin aynı zamanda bitki koruma ürünü ve ilaçlama makinesinin nasıl kullanılacağı, ilaçlamanın ne zaman yapılacağı, çevre sağlığının nasıl korunacağı gibi konularda üreticilere hem rehberlik ettiği hem de bitki koruma ürünlerinin kayıtlarını tutarak bunların izlenmesine de imkan tanıdığı belirtildi.

Açıklamada, bitki koruma ürünleri bayiliği yapacak kişilerin standartlarının yükseltilmesi ve bayilik hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla 2007'de yürürlüğe giren ilgili yönetmelik ile bitki koruma ürünü bayilik veya toptancılığı yapmak isteyen ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenlerine, Bakanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şartıyla bayilik veya toptancılık yapma yetkisi verildiği ifade edildi. Bu kapsamda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, 13 Haziran'da Ankara'da Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık Sınavı yapılacağı kaydedilen açıklamada, sınava girmek isteyen adayların, müracaatlarını Bakanlık il müdürlükleri üzerinden en geç 24 Nisan'a kadar yapabilecekleri bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title