Haberler

Bitki Islahçıları Günü' Kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi, bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Bitki Islahçıları Günü toplantısına ev sahipliği yaptı.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi, bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Bitki Islahçıları Günü toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı ve temsilcileri, Bitki Islahçıları Altbirliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, meslek odaları temsilcileri, akademisyenler, NKÜ Ziraat Fakültesi ve diğer 10 ziraat fakültesinden gelen akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile başladı.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Bitki Islahçıları Günü'nün 8'incisi ilk kez Ankara dışında NKÜ'de kutlandı. Bitki Islahçıları Altbirlik Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya'nın sunuş konuşmasından sonra Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Dr. Yıldıray Gencer Türkiye tohumculuğunun önemini ve dünya tohumculuğundaki yerini, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise Türkiye'nin bitki çeşitliliği, özellikle büyük önem taşıyan tohumculukta, yerel çeşitler ve yabani akrabalarının bitki ıslahında kullanılmaları çalışmalarının çok önem arz ettiğini söyledi.

Düzenlenen programın ardından Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen 10 ziraat fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerine günün anısına hediyeler verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title