Haberler

Bismil'deki Arazi Toplulaştırma Çalışması

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, toplulaştırmanın devam ettiği Bismil ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, toplulaştırmanın devam ettiği Bismil ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi.

Of köyünde çiftçilerle buluşan Atalar ve İl Müdür Yardımcısı Vedat Güler, köyde toplulaştırmayla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Atalar, arazi parçalarının farklı yerlerde olmasından kaynaklanan zaman kaybını ve yakıt masraflarını azaltmak için bu arazileri aynı yerde toplamak, yani tarımın bir tek alanda yapılmasını sağlamanın toplulaştırmanın genel amacı oluğunu söyledi. Arazi toplulaştırmasının sadece tarımsal faaliyetlere yönelik bir uygulama olarak görülmemesi gerektiğini belirten Atalar, "Bu çalışma kırsal yerleşmelerde yaşayan nüfusun çalışma şartlarını da iyileştirecek ve köyden kente göç olaylarını yavaşlatacak çok yönlü bir kırsal alan planlamasıdır. Bu çalışmayla tarımsal verim artmakta ve ürün çeşitliliği sağlanmaktadır." dedi.

"Diyarbakır Arazi Toplulaştırma Projesi ve Tarla İçi Yol Yapımı Tamamlama Projesi" kapsamında Of köyünde toplamda 40 kilometre yol açıldığını aktaran Atalar, şöyle konuştu:

"Bu yollar stabilize malzeme serilip sıkıştırılmak suretiyle 3,5 metre ve 6 metre genişliğinde yapılıp tamamlanmıştır. Yollar çiftçilere tarlalarına rahat gidip gelme imkanı, sulama imkanı ve komşu tarlanın sınırını ihlal etmeden rahat bir şekilde tarlasına gitme imkanı vermiştir. Bu yollar, aynı zamanda çiftçilere sayılan bu imkanları vermek suretiyle tarlalarını daha bir değerli hale getirmiştir."

Köy muhtarı Hasan Karaaslan ile köylülerden İrfan Karaaslan da toplulaştırmadan memnun olduklarını dile getirerek, teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ertan Atalar Diyarbakır Bismil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title