Haberler

Bismil'de "Kutlu Doğum" Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Yürüyen Kur’an Hz Muhammed" konulu etkinlik düzenlendi.

Bismil ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu'nca Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla "Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed" konulu etkinlik düzenlendi.

Bismil'de Akpınar Mahallesindeki alanda Şerif Yalçın'ın Kur-an'i Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, okunan mevlit ve ardından Mizgin grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Vedat Turgut, gördüğü manzara karşısında Medine'yi hatırladığını söyledi.

Turgut, "Nasıl ki peygamberimiz  Mekke'yi terk ederek Medine'ye yönelmişti. Yolun kenarında kadınlar ve erkekler saf saf dizilmişti. Bismil halkı da Medine devri gibi Hz. Muhammed'i karşılıyorlar. Hz. Muhammed nasıl ki şu an Medine-i Münevvere'de metfunsa, aynı şekilde inanıyoruz ki, şu an ruhen aramızdadır. Kim bilir belki şimdi bir gölgede bir çocuğun başını okşuyordur. Büyük bir muhabbetle bizi izliyordur" dedi.

Peygambere ilk iman edenin bir kadın olduğuna dikkat çeken Turgut, "Nasıl ki Hz. Muhammed'e iman edenlerin ilki kadındı, kim bilir belki kadınlar erkeklerden önce cennete girecek. Kadın deyince Hz. Sümeyra aklımıza geliyor. Uhut Savaşı Hz Sümeyra'yı, Hz. Sümeyra da Uhut Savaşı'nı hatırımıza getiriyor" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Vedat Turgut Akpınar Bismil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title