Haberler

Bismil'de Kırsal Mahalle Yolları Asfaltlanıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi kırsal mahalle ve grup mahalle yollarındaki asfalt çalışmalarına 4 milyon 500 bin lira bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, ilçede 65 kilometre yol asfaltladı, 52 km'lik yolda ise çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 1250 km yol çalışması hedefiyle başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bismil ilçesinde kırsal mahalle yollarına bu yıl 4 milyon 500 bin lira kaynak ayrılırken, ilçenin 117 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yollarında 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplama yapılıyor.

65 kilometre yol asfaltlandı

Ekipler, 65 kilometreye tekabül edenTürkmen Hacı-Kazancı Grup Mahalle Yolu, Tepe-İsapınar-Beşçiftçi Grup Mahalle Yolu, Serçeler-Tatlıçayır-Yakubi Grup Mahalle Yolu, Kenberli Mahalle Yolu, Çavuşlu Mahalle Yolu, Karangöz Mahalle Yolu, Arslanoğlu Mahalle Yolu, Yukarı Horozlu Mahalle Yolu, Hanpazarı Mahalle Yolu, Kastel Mahalle Yolu, Uğurlu-Başköy Grup Mahalle Yolu, Alancık-Kopuzlu-Kayı-Boyacı-Hıncıka Grup Mahalle Yolu'nda 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı.

52 kilometre yolda çalışma sürüyor

İlçeye bağlı 52 kilometrelik Akçay-Kurdoğlu-Bahçe Grup Mahalle Yolu, Silvan ilçe sınırı Bahçe-Karaçölya, Kumrulu-Karayiğit-Hacika Grup Mahalle Yolu, Kooperatifler-Köpekli Grup Mahalle Yolu, İsapınar-Koğuk-Köpekli-Kılavuztepe-Meydanlık Grup Mahalle Yolu, Gedikbaşı Mahalle Yolu, Tepekonak Mahalle Yolu, Karapınar Mahalle Yolu'nda ise 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları devam ediyor. Mahalle yollarındaki çalışmanın eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bir ekip yama çalışması yapıyor

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Bismil Şefi Abdülaziz Bayram, geçen yıl 1. kat asfalt sathi kaplaması yapılan 65 kilometre grup mahalle yollarının 2. kat asfalt sathi kaplamasının tamamlandığını belirtti. Bayram, bu yıl 52 kilometre grup mahalle yollarında 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmasının ise sürdüğünü kaydetti.

Bismil kırsal mahalle yollarında bir ekibin de bozuk yollarda sürekli yama çalışması yaptığını ifade eden Bayram, vatandaşlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bismil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title