Haberler

Bismil'de 7 YDG-H Üyesi Tutuklandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da YDG-H üyesi olan ve aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olan ve aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

DÜN 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde iki gün önce PKK/KCK terör örgütünün güdümünde örgüt adına faaliyet göstererek çeşitli tarihlerde yol kesme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yakıcı veya patlayıcı madde kullanmak suretiyle mala zarar verme, güvenlik güçlerine yönelik molotof, el yapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırı düzenleme, örgüte eleman kazandırma, tehdit ve kasten yaralama suçlarını işledikleri gerekçesiyle YDG-H üyelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

11 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Emniyette soruşturmaları tamamlanan şüphelilerden H.K. serbest bırakılırken, aralarında suça sürüklenen İ.A. ile birlikte M.Ç., Ş.D., M.A., M.E., Ö.F.Y., M.A.O., C.A., E.A., Y.K. ve F.B., 'Silahlı terör örgütüne üye olma, mala zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü kurmak ve yönetmek, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından tutuklanmaları talebi ile Bismil Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden suça sürüklenen çocuk İ.A. ile birlikte Ö.F.Y., M.Ç., M.A.O., M.E., E.A., F.B., tutuklandı. Diğer şüpheliler Y.K., ŞD., C.A. ve M.A., ise adli kontrol uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bismil Önemsiz Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

armancmobilWeb@haberler.com:

Bende kürtdüm ama sonunda anladımki biz türkmüşüz asırlarboyunca bizi kandırmişlar.kürt diye birsey yok.bizim gücümüzü parcalamak icin siz kürtsünüz demisler.mezepotamya tarihini arastırdım ve anladımki biz gercekden türkmüsüz şemdinlide bile 1000 yıllik türk tarihi eserleri bulundu.biji sehrok TÜRKİYE

10
3
yanıtYanıtla
castielmobilWeb@haberler.com:

Barışçıl hdp liler nerde hani : her şeye barışçıyız diye atlıyonuz ama kendi yaşadığınız yerleri yakıyonuz.komik insanlarsınız.insan kendi yaşadığı yeri yakar mı ya

5
5
yanıtYanıtla
hanoMobil-ANDROID:

Bu yetmez daha fazla cezaaaa

5
1
yanıtYanıtla
61TRABZONLU:

Bir gece ansızın geli verirler . . . Herkes rahat olsun devletimiz iş başında. . (Y)

5
1
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

İşbirlikçi Sömürgenlik, sömürü hainliği ve saldırganlığı kanlarına işlemiş mikropların.

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title