Haberler

Bismil'de 100 Yıllık Çöp Temizliği!

Güncelleme:

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne kavuşan Bismil İlçesine bağlı 122 köyde 100 yıllık birikmiş çöp yığınlarından temizliyor.

30 Mart yerel seçimlerden sonra yürürlüğe giren Büyükşehir 6360 yasaya göre İl sınırları içerisinde bulunan tüm köylerin Mahalle statüsüne kavuşmasıyla birlikte Bismil Belediyesine bağlanan 122 köyde temizlik seferberliği başlatıldı.


Büyükşehir Belediyeler yasasıyla birlikte Mahalle statüsüne kavuşmuş köylerde Cumhuriyet tarihinden bu yana hiçbir hizmetin yapılmadığı belirtilirken, 100 yıldır köylerde biriken ve şuana kadar hiç temizlenmeyen çöp yığınları Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlenmeye başlandı.

7 Haziran tarihinde başlatılan temizlik çalışması kapsamında şuana kadar 6 Mahallede 300 Kamyon çöp yığını temizlendiğini belirten Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü üç ay içinde Mahalle statüsüne kavuşmuş tüm Mahallelerde biriken, çöp, moloz ve hayvan gübrelerinden oluşan çöp yığınlarını tamamen temizleneceğini açıklarken, İl ve İlçelerde yapılan temizlik çalışmanın aynısı bu mahallelerde de yapılacağı belirtildi.


Çöp ve sinekler nedeniyle çocukları evi terk etti!

Etrafa atılan çöplerden kaynaklı kokudan geçilmediğini belirten yurttaşlardan Süleyman Koluman, "Mahallemize atılan çöplerden kaynaklı her taraf kokuyordu, sinekten geçilmiyordu bu yüzden Çocuklarımız hiçbiri köye gelmiyor. Eşleri köyümüze gelmiyor çocuklarımızın yüzünü görmeye hasret kaldık. Hepsi okumuş memur olmuş. Köyümüzdeki kütü kokular ve sineklerden kaynaklı gelmek istemiyorlar. Yapılan temizlik sayesinde ümit ediyoruz yıllardır görmediğimiz çocuklarımız bizi ziyaret etmeye gelirler. Atılan çöpler yüzünden köylü arasında defalarca kavga çıkmış artık atılan çöplerle baş edemiyorduk. Nerdeyse köylerimizi terk etmek zorunda kalacaktık. Belediyemizin yaptığı çalışmalardan kaynaklı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" yapılan çalışmanın sağlık açısından çok önemli olduğunu belirten Celal Atabay"Yapılan çalışma temizlik için ve köylünün sağlığı için çok güzel bir çalışma çok memnunuz. Etrafa atılan pislik ve çöp yüzünden insan her türlü hastalık kapıyordu. Yapılan çalışma sağlık anlamında da çok önemli bir çalışma" dedi.

Mahalleler çöp yığınlarından temizleniyor

Temizlik İşleri Çavuşu Mehmet Ercan, Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ortaklaşa köylerde temizlik seferberliği başlattıklarını belirterek, "Mahalle statüsüne kavuşmuş bu mahallelerimizde 100 yıldır ilk kez temizlik yapılmaktadır. Cumhuriyet tarihinden bu yana Mahallelerimizde biriken çöpleri Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa temizlik çalışması yürütüyoruz. Ünümüzdeki üç ay içinde Mahalle statüsüne kavuşmuş 122 köylerimizde çöp, hayvan gübresi, molozlardan temizlemeyi hedefliyoruz. 7 Haziran'dan bu yana köylerde başlattığımız çalışmalar sonucu altı köyümüzde toplam 300 kamyon çöp temizledik. Tüm Mahallelerimizi çöp yığınlarından temizledikten sonra rutin olarak bu mahallelerimizde temizlik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Tüm Mahallelerimizde toplantılar aldıktan sonra belirlediğimiz noktaların dışına çöp bırakmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz çöplerin bırakıldığı noktalarda rutin olarak her gün temizlik çalışmamız olacaktır. İlçemizde yaptığımız temizlik çalışmalarımızın aynısını Mahalle statüsüne kavuşmuş olan bu köylerimizin tamamında da sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Bismil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title