Haberler

Bisikletliler Salda Gölü İçin Buluştu

– BURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nün su seviyesindeki azalmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 'Salda Gölü Bisiklet Şenliği' başladı.

– BURDUR'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nün su seviyesindeki azalmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 'Salda Gölü Bisiklet Şenliği' başladı.

Antalya Bisiklet Derneği (ANTBİSDER) tarafından düzenlenen Salda Gölü Bisiklet Şenliği'ne katılan bisikletliler Burdur'a geldi. Alyazma Kent Ormanı'ndan başlayarak Oluklaraltı, Çayboyu, Köprübaşı, Gazi Caddesi, Öğretmen Evi ve Şeker Fabrikası güzergahında kent turu yapan bisikletlilere Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz de eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bugün kuruyan göllerimize dikkati çeken ve doğaya saygı farkındalığı oluşturan sosyal projede dostlarımızla birlikteyiz. Burdur Belediyesi olarak destek verdik. Burdur Gölü'nün göllerimizin, doğanın, doğal güzelliklerin bize emanet olduğunun vurgusunu yapmaya çalıştık" dedi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Servet Olpak, şenliğin startını verdi. Salda Gölü'nün su seviyesindeki azalma ve kirlenmeye dikkati çekmek amacıyla düzenlenen şenlikle Burdur ve Salda Gölü'nü ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak ve bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak hedefleniyor.

Salda Gölü Bisiklet Şenliği'nde bisikletliler Yeşilova İlçesi'nde 184 metreye varan derinliğiyle Türkiye'nin 2'inci en derin gölü, 1'inci Derece SİT Alanı, dünya üzerinde Mars yüzeyinin özelliklerini taşıyan iki yerden biri olarak gösterilen, muhteşem maviliğiyle büyüleyen Salda Gölü'ne pedal çevirecek. Çeşitli etkinlikler ve yarışmaların da düzenleneceği şenlik 31 Mayıs'ta sona erecek. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilova Antalya Burdur Salda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title