Haberler

Bisikletli Gasp Sanıklarına Ceza Yağdı

Samsun'da bisikletiyle kuyumcuyu soydukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Muhammet Ulusoy 10 yıl 10 ay, olayda gözcülük yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sevgilisi Sibel D. 3 yıl 10 ay 20 gün, suç delillerini yok etmek iddiasıyla tutuksuz yargılanan eşi E.U. ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da bisikletiyle kuyumcuyu soydukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Muhammet Ulusoy 10 yıl 10 ay, olayda gözcülük yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sevgilisi Sibel D. 3 yıl 10 ay 20 gün, suç delillerini yok etmek iddiasıyla tutuksuz yargılanan eşi E.U. ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. E.U.'nun cezası ertelendi.

Olay yaklaşık 4 ay önce İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evli 1 çocuk babası olan Muhammet Ulusoy başına bere, ellerine de eldiven takarak Hasan Tiryaki'nin çalıştığı kuyumcudan tabanca tehdidiyle 10 bin lira değerinde ki bir kısmı imitasyon olan altını gasp etti. Daha sonrada tabancayla ateş edip kuyumcu çalışanı Hasan Tiryaki'yi sol kolundan yaraladıktan sonra kapı önünde bıraktığı bisiklete binerek olay yerinden kaçtı.

Olayda gözcülük yapan şüphelinin sevgilisi Sibel D. ise Ulusoy'un kaçarken düşürdüğü altınları yerden toplayıp farklı bir yöne kaçtı. Yaralı kuyumcu çalışanı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüpheli sevgilileri yakalayıp gözaltına aldı. Olayda kullanılan tabancayı denize attığı belirlenen Muhammet Ulusoy'un eşi E.U. a gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Muhammet Ulusoy tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sibel D. adli kontrol şartıyla, eşi E.U. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Silahlı yağma', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'yağma suçuna iştirak', '6136 sayılı silah kanununa muhalefet' ve 'suç delillerini yok etmek' iddialarıyla yargılanan üç sanık bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren tutuklu sanık Muhammet Ulusoy, "Eşim ve çocuğum için bana bir şans daha verin. Yaptığımdan ötürü pişmanım. Zaten zararı da ödedim" dedi.

Sibel D. ise, "Üç çocuğum var beraatimi istiyorum. Adli kontrol gereği ayağıma takılan kelepçenin çıkarılmasını talep ediyorum" diye konuştu. E.U. ise "Denize attığım silahı eşim tarafından bu olayda kullanıldığını bilmiyordum" diye ifade verdi. İfadelerin ardından mahkeme heyeti Muhammet Ulusoy'a toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sibel D. ise 'yağma suçuna iştirak' suçundan 3 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılırken hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına hüküm verdi. 'Suç delillerini yok etmek' suçundan yargılanan E.U. ise 5 ay hapis cezasına çarptırılıp cezasının ertelenmesine karar verildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun ulusoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title