Haberler

Bisikletli Baysal'ın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava

Hasan Berk Baysal adlı bisikletlinin, Konya-Ankara karayolunda otomobil çarpması sonucu ölümüne ilişkin şoför Uğur Küçük'ün "taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Küçük, Baysal'ın eşi, annesi ve babası ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Cihad Yılmaz, olay gecesi aracıyla Gölbaşı'ndan Ankara'ya doğru seyrettiğini, havanın açık ve yolun boş olduğunu ifade etti.

Kaza öncesinde, Baysal'a çarpan aracın yanında seyrettiğini belirten Yılmaz, "Bir anda araç sağa doğru ilerledi. Aracın kaza yapacağını anladım. Daha sonra rahmetliye çarptı. Sonra da güvenlik şeridi ile en sağ şeritte yoluna devam etti" diye konuştu.

Tanık Bekir Korkmaz ise sanıkla aynı yerde çalıştıklarını bildirerek, "İş yerine geldiğimizde, Uğur'un aracın içinde yatmakta olduğunu gördüm. Araç sağ taraftan hasarlıydı. Uğur'u uyandırdım. Ne olduğunu sorduğumda 'Bir şey yok' dedi. Israr edince ağaca çarptığını söyledi. İzin alarak aracını yaptırmaya gitti. Bize bir şey anlatmadı" beyanında bulundu.

Baysal'ın yakınlarının avukatı Erdem Eren, tanık Yılmaz'ın beyanına göre, sanığın "olası kasıtla ölüme neden olmaktan" yargılanması gerektiğini ifade etti.

Sanığın, olayın meydana gelmemesi için hiçbir gayret göstermediğini söyleyen Eren, "Sanık o kadar kayıtsızdır ki, çarptıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi, fren bile yapmadan, yalpalama yapmadan yoluna devam etmiştir" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Zekai Yusuf Sarıbay, sanığın eyleminin bilinçli taksirle ölüme neden olmak çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti, ayrıca tutukluluğunun devamını istedi.

Sanık avukatı Gürcan Kale ise müvekkilinin, olaydan 4 saat önce içtiği bir adet biranın, olayın gerçekleşmesine etki etmeyeceğini savunarak, "Ancak müvekkilim olay günü yorgundur ve bir anlık dalgınlıkla kaza meydana gelmiştir" dedi.

Kale, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Hakim Bülent İlkılıç, olaya ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinin raporunun beklenmesine ve Küçük'ün tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Ankara Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri de izledi.

Duruşma öncesinde platform üyeleri adına açıklama yapan Gökhan Koraltürk, son 3 yılda 5 arkadaşlarını kaybettiklerini kaydetti ve bisikletlilerin, trafikte yok sayıldıklarını söyledi.

Koraltürk, "Bize de trafikte saygı gösterilmesini istiyoruz. Bunun için üzerimize düşen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Her kurum ve kuruluşu da bu konuda üzerilerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Bu kentte, bu ülkede bu yollar hepimizin, paylaşalım" dedi.

Açıklamaya CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

-İddianame

İddianamede sanık Küçük'ün 6 Temmuz 2014 saat 02.00 sıralarında, Dikmen'deki evine gitmekte olan bisikletli Baysal'a, Gölbaşı-Ankara yolunda otomobiliyle çarparak, ölümüne neden olduğu kaydediliyor. Sanığın, soruşturma aşamasında, "olay gecesi alkollü şekilde aracıyla seyrederken, bir ağaca çarptığını zannederek, olay yerinde durmadığını" beyan ettiği bildirilen iddianamede, sanık "taksirle ölüme neden olmakla" suçlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title