Haberler

Bisikletle Çukurova Fotoğrafları

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Birimi'ne bağlı Bisiklet Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Enver Özyurt tarafından organize edilen projede şu ana kadar 1200 kilometreden fazla pedal çevrilerek Çukurova fotoğrafları çekildi.

Doç. Dr. Özyurt, bugüne kadar Çukurova bölgesinde 1200 kilometre pedal çevirerek fotoğraflar çektiklerini söyledi. Proje süresinde yaklaşık 2000 kilometre yol yapmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Özyurt, "Çukurova Üniversitesi öğrenci ve akademik personelinin bisiklet sporu ve fotoğraf sanatı paydalarında bir araya gelerek bir üretim sürecini paylaştıkları bu projede, öğrencilerimizin Çukurova'yı daha iyi tanıyarak özelde üniversitelerine genelde ise bu bölgeye karşı hissettikleri aidiyet duygularının güçlenmesi en büyük arzumuz. Bu amaçla, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 19 turda 1200 km'de fazla yol kat ettik. Toplam 31 gün Çukurova yollarında pedal çevirdik. Yumurtalık'ta gün doğumu ve batımına, Varda Köprüsünde yakın tarihimizin izlerine, Yer Köprüde, Dokuzoluk'ta, Kılıçlıda ve daha birçok yerde bölgenin doğal güzelliklerine tanıklık ettik. Ağustos ayı içerisinde Kapıkaya Konyonu'nu bisikletlerle geçeceğiz. Eylülde ise Akyatan kumsalında deniz kaplumbağalarının yuvalarından çıkarak denize ulaşma çabalarını gözlemleyeceğiz" dedi.

Yaşamın akışını yavaşlatarak, Çukurova'nın doğasına, tarihine ve kültürüne tanıklık etmek ve bu tanıklığı kalıcı hale getirip paylaşabilmek için "Bisikletle Çukurova Fotoğrafları" projesini yaptıklarını anlatan Doç. Dr. Özyurt, projenin sonunda çekilen fotoğraflarla bir de sergi açacaklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Danışman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title