Haberler

Bisikletle Altı Bin Kilometre Yolculuk

Ege Üniversitesi’nin kuruluşunun 60. yıldönümü nedeniyle yola çıkan bisiklet grubu üyeleri bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılabilmesini anlatmak için kilometrelerce yol kat ediyor.

Ege Üniversitesi'nin kuruluşunun 60. yıldönümü nedeniyle yola çıkan bisiklet grubu üyeleri bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılabilmesini anlatmak için kilometrelerce yol kat ediyor.

Ege Üniversitesi'nin 60. kuruluş yıldönümü çerçevesinde 25 kişilik ekip 6 bin kilometre yol kat edecek. Sinop'ta başlayan ve Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda tamamlanacak olan etap hakkında değerlendirme yapan Cenk Soner İnal, şöyle konuştu: "İstikametimiz Sinop'tan Kapıkule'ye kadar devam edecek. İlk başta Sinop - Türkeli- Doğanyurt- Cide - Amasra ve Zonguldak olarak devam ediyor. Amasra'dan sonra Akçakoca, İstanbul - Çorlu- Edirne ve Kapıkule olarak devam edecek. Bu turu bitirmiş olacağız. Aslında turun tamamı bir Türkiye turudur. Türkiye turu 8 parçaya ayrılmış şekilde tamamlanacak. Şu an biz üçüncü turu yapıyoruz. Sinop-Edirne turunu tamamlıyoruz."

Türkiye'nin bütün sınır kapılarına uğrayarak Türkiye'nin çevresini tamamlamış olacaklarını anlatan İnal, şunları söyledi: "Bu turda 25 kişiyiz. Diğer turlarda bu değişkenlik gösterebilir. Amacımız üniversitemizin adını duyurmak aynı zamanda bisikletin bir karne hediyesi olmadığını göstermektir. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermektir. Halkın dikkatini bu yönde çekebilmeye çalışmaktır. Amacımız insanlara farkındalık oluşturmaktır."

Bisiklet grubu, 13 günün ardından Edirne Kapıkule'ye ulaşmayı hedefliyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title