Haberler

Bisikletçiler Gaziantep'ten Start Alacak

Güncelleme:

Güney'den, Kuzeye 8 farklı şehri geçerek 1530 kilometre almaları planlanan bisikletçiler için startın verileceği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlenecek.

Türkiye turuna çıkacak olan bisiklet sporcularını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İpekyolu Rotary Kulüp üyeleri yolcu edecek.

Gaziantep İpekyolu Rotary Kulüb Başkanı Işınsu Alpay, Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesi kapsamında 11 bisikletçinin Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından yola çıkacaklarını açıkladı.
Alpay, yaptığı açıklamada, 11 Bisikletçinin 16.10.2014 perşembe günü saat 11:00'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenecek tören ve yürüyüşün ardından Adana'ya doğru hareket edeceklerini söyledi.
Türkiye turuna çıkacak olan Gaziantepli bisikletçileri bu zorlu yolculuk öncesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de yalnız bırakmayacağını açıklayan Alpay""Başkanımız törende sporcularımızla bir araya gelerek onlara başarı dileklerinde bulunacak. Bisikletçilerimiz başkanımızın start vermesi ile pedallarını çevirmeye başlayacaklar"dedi.

Bisikletçilerin Güney'den Kuzey'e doğru yol alırken 8 farklı şehirden geçeceğini kaydeden Alpay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"16 Ekim 2014 tarihinde Gaziantep'ten startı verilecek Türkiye turunda bisikletçilerimizin, Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergahlarını kullanarak 25 Ekim 2014 tarihinde Samsun'a ulaşmasını planlıyoruz. Yol güzergahında bulunan çeşitli illerden çok sayıda gönüllü bisikletçinin de projeye katılmalarını bekliyoruz. Kulüp üyelerimizin de eşlik edeceği bu uzun maratonda bisikletçilerimizin hava şartlarının kötü olmaması durumunda günde 150 kilometre yol almalarını hedefliyoruz."
Bisiklet turunun Adana-Ankara ve Samsun etaplarında çocuk felci bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceklerini belirten Alpay, projede amaçlarının 1985 yılında Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Rotary'nin Çocuk felci yani Polioyu ortadan kaldırmak için başlattığı kampanyalara dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Alpay, Gaziantep'te ilk kez düzenlenen bu etkinlik öncesi sporculara destek ve moral vermek için tüm Gaziantep halkını startın verileceği törene davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title