Haberler

Bisiklet ve Motosiklet Sürücülerine 'Reflektörlü Yelek' Dağıtıldı

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bisiklet ve motosikletli sürücülere ‘reflektörlü yelek’ dağıtıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bisiklet ve motosikletli sürücülere 'reflektörlü yelek' dağıtıldı. Yelek vermek için durdurulan bir sürücünün "Ben de ceza keseceksiniz diye korktum" demesi ise gülüşmelere sebep oldu.

Seyhan ilçesi Nuri Sabuncu Bulvarı üzerinde yapılan uygulamada trafik polisleri, arkasında 'trafikte sorumluluk hareketi' yazan reflektörlü yelekleri bisiklet ve motosiklet sürücülerine dağıttı. Tek tek durdurulan sürücülere bilgi veren polisler, gece yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek reflektörlü yelekleri sürücülere giydirdi.

Bu sırada yelek vermek için durdurulan motosiklet sürücüsü Lokman Kırbek'in "Ben de ceza keseceksiniz diye korktum" demesi gülüşmelere sebep oldu. Verilen yeleği giyen Kırbek, "Geceleri seyahat edebilmemiz için iyi bir uygulama. Ben uygulamayı beğendim. Kanunlarda konulan bütün kurallar iyidir" dedi.

HABERE BİSİKLETİ İLE GELEN MUHABİRE DE YELEK GİYDİRİLDİ

Yelek dağıtımını haber yapmak için bisikleti ile gelen Anadolu Ajansı muhabiri Muzaffer Çağlıyaner'e de reflektörlü yelek verildi. Yeleği giyen Çağlıyaner, daha sonra bisikleti ile ayrıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, trafikte yıl boyunca bir çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğine dikkat çekti. SASA Fabrikası yetkilileri tarafından yaptırılan yelekleri valiliğin onayı ile dağıttıklarını belirten Akpınar, "SASA Fabrikası yetkilileri gece motosiklet sürücülerinin bir kazasına rastlamasa rastlamışlar. Bundan etkilenerek bisiklet ve motosiklet sürücülerinin gece görünürlüklerini sağlamak için yelekler yapmışlar. Bence trafiğe katkısı büyük. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Biz de onlara katkı sağlamak için valiliğimizin onayı ile bunları sürücülere dağıtıyoruz. İnşallah kazasız günler diliyorum" diye konuştu.

Ahmet Akpınar, sürücülere ilk etapla yaklaşık 6 bin yeleğin dağıtılacağını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Akpınar Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title